Bezē cepumi ar kokosriekstu skaidiņām. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Skaisti, kraukšķīgi un ļoti gardi – lieliskie bezē cepumi!

Iesakām pašiem mazākajiem!

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Bērniem patiks šis saldais darbiņš, viņi pratīs uzlikt uz plāts skaistus putu mākoņus un audzinās pacietību, gaidot, kamēr cepumus varēs nogaršot.

Nepieciešams:

  • 3 olu baltumi,
  • 200 g cukura,
  • ēdamkarote vaniļas cukura,
  • ēdamkarote citrona sulas,
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes,
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu.

Pagatavošana: Pirmais darbs – ieslēdziet cepeškrāsni uz 120 grādiem.

Olu baltumus saputo vieglās putās, tad pamazām sāk likt klāt cukuru – pa daļām. Puto, līdz olbaltumi pavisam stingri, tad pieliek citrona sulu, vaniļas cukuru, atkal puto. Beigās pieliek cieti un kokosriekstu skaidiņas.

Skaidiņas var nelikt, cepumi tāpat būs ļoti garšīgi. Cepumiem var pielikt šokolādes drumstaliņas, drupinātus riekstus, žāvētas dzērvenes vai ķiršus.

Kad cepumi sagatavoti, plāti izklāj ar cepampapīru un ar divām (tā putas vieglāk uzlikt uz plāts) karotēm liek uz papīra nelielas kūciņas. Kūciņas cep 120 grādos stundu un 20 minūtes. Kad cepumi gatavi, cepeškrāsni nedaudz paver vaļā un ļauj cepumiem pamazām atdzist.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti