Gatavojam dzērveņu uzputeni! Bērnības garša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Gaisīgs kā mākoņi, gards, kā vien bērnībā iespējams, – dzērveņu uzputenis. Iemāci šo recepti arī savam bērnam!

Nepieciešams:

  • 300 grami dzērveņu
  • 200 grami cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 200 grami mannas
  • 1 litrs ūdens
  • piens

Pagatavošana: Ūdeni uzvāra, virs verdošā ūdens katliņā liek sietu, uzber ogas un pagaida, kamēr karstajos tvaikos tās savārīsies un būs viegli saspiežamas. Sietu nenoņemot no katla, saspiež ogas, tad vēl sietu ar ogām iemērc ūdenī un kārtīgi izskalo saspiestās ogas, lai viss dzērveņu labums paliktu ūdenī, bet sietā tikai ogu mizas.

Ja izvēlaties lielogu dzērvenes, tad šī darbība atkrīt, beriet ogas katliņā un vāriet, miziņas nebūs manāmas.

Kad esat tikuši galā ar dzērvenēm, pieberiet cukuru (pagaršojiet, iespējams, ka gribēsiet saldāku vai skābāku uzputeni). Uguni samaziniet, nepārtraukti maisot, beriet dzērveņu sulā mannu. Te esiet uzmanīgi, dariet to pamazām, lai nesanāk pārāk bieza putra. Uzputenis nedrīkst būt pārāk biezs, jo tad to nevarēs saputot gaisīgās putās.

Kad masa padzisusi, ķeramies pie putošanas, pirms tam pieliekot vaniļas cukuru. Putojiet labi ilgi, līdz dzērveņu masa no parastas biezputras pārvēršas par putu mākoni.

Uzputeni pasniedz ar aukstu pienu. Var ēst arī ar vaniļas mērci, to var gatavot paši vai nopirkt veikalā.

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2017. gada 17. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti