Bērnības gardās atmiņas. Gatavojam kopā ar bērniem!

Svētku nedēļai piestāv svētku ēdieni – tādi, kas jūsu ģimenē tiek vai tikuši senatnē gatavoti svētkiem.

Īstais laiks izmēģināt vecmāmiņu un vectētiņu dienu gardumus, iespējams, mūsdienās nemaz nebaudītus ēdienus.

Mēs jau rakstījām par sendienu gardumiem – gogelmogeli, cukurmaizi, pašgatavotu “šokolādi” no skāba krējuma, cukura un kakao, zaptsmaizi un citas neparasti un neatkārtojami gardas bērnības atmiņas.

Piedāvājam kādreiz populāru saldo ēdienu - apjautājieties - kurš no jūsus ģimenes to atceras.

Piena ķīselis ar dzērveņu mērci

Ķīselim:

  • 500 ml piena.
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura.
  • 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes.

Mērcei:

  • 250 g dzērveņu.
  • 500 g ūdens.
  • 100 g cukura.
  • Tējkarote kartupeļu cietes.

Pagatavošana:

Uzvāra pienu, pieliek cukuru un vaniļas cukuru (iespējams, jūs vēlēsities mazāk cukura). Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu daudzumu ūdens un pieliek pienam, uzvāra.

Ķīseli pasniedz ar ogu mērci.

Mērcei dzērvenes vāra ūdenī, tad izspiež sulu. Vienkāršāk katliņā uzvārīt ūdeni, tajā ielikt caurduri vai sietu, iebērt dzērvenes, kad ogas sakarsētas, ar karoti tās saspiež un izskalo ūdenī.

Sulai pievieno cukuru un ūdenī iemaisītu cieti, uzvāra un atdzesē.

Mērcei var izmantot dažādas sulas un ogas.

Ķīselim var pārkaisīt grauzdētas auzu pārslas. Uz pannas izkausē sviestu un 50 g cukura, kad cukurs un sviests izkusuši, iemaisa auzu pārslas (nepilnu glāzi). Kad tās kraukšķīgas, noņem no pannas (lai neturpina cepties) un liek uz šķīvja atdzist.

Gardi arī  ar svaigām vai saldētām ogām, skābu ievārījumu.

Varat izmēģināt vēl kaut ko no mūsu recepšu krājumiem:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti