Banānmaize. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģimenes ēdienkarte - ēdiena gatavošanas entuziasti un vecāki raidījumā "Ģimenes studija" iesaka viegli pagatavojamas receptes ģimenes maltītēm. Stāsta žurnāliste Ilze Klapere, kura savā "Facebook" kontā regulāri atgādina, ka tā vai cita recepte ir pamēģināšanas vērta.

Banānmaize

Sastāvdaļas:

  • 125 g sviesta,
  • 125 g cukura,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • 2 olas,
  • 3 banāni,
  • 100 g skāba krējuma,
  • 160 g miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • nažagals sodas.

Pagatavošana: Ņem 3 bļodas. Vienā samaisa 160 g miltus ar 1 tējkaroti cepamā pulvera (strīķētu) un naža galu sodas.

Otrā bļodā 3 banānus (vēlams, pārgatavojušos) sablendē ar 100 g skābā krējuma. Trešajā bļodā liek 125 g mīksta sviesta, 125 g cukura, mazliet vaniļas cukura un ar mikseri saputo. Tad pievieno 1 olu, mazliet sakuļ, tad otru olu, atkal sakuļ. Tad sviesta un olu masai pamīšus lej klāt banānu masu un ber miltus, visu samaisa.

Ar sviestu ieziež gareno kēksa formu (apakšā var ieklāt cepamo papīru) lej iekšā mīklu un liek cepties 170 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 50-60 minūtes.

Zināšanai: Banānmaize vienmēr jauki ieplaisā pa vidu. Ļoti jauki vienmēr smaržo visa māja! Kaloriju daudz! Nevajag apēst divatā...

Pārlietā šokolāde bildē ir izvirtība augstākajā mērā, bez tās mierīgi var iztikt!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti