Banānmaize
Sastāvdaļas:
- 125 g sviesta,
- 125 g cukura,
- 1 tējkarote vaniļas cukura,
- 2 olas,
- 3 banāni,
- 100 g skāba krējuma,
- 160 g miltu,
- 1 tējkarote cepamā pulvera,
- nažagals sodas.
Pagatavošana: Ņem 3 bļodas. Vienā samaisa 160 g miltus ar 1 tējkaroti cepamā pulvera (strīķētu) un naža galu sodas.
Otrā bļodā 3 banānus (vēlams, pārgatavojušos) sablendē ar 100 g skābā krējuma. Trešajā bļodā liek 125 g mīksta sviesta, 125 g cukura, mazliet vaniļas cukura un ar mikseri saputo. Tad pievieno 1 olu, mazliet sakuļ, tad otru olu, atkal sakuļ. Tad sviesta un olu masai pamīšus lej klāt banānu masu un ber miltus, visu samaisa.
Ar sviestu ieziež gareno kēksa formu (apakšā var ieklāt cepamo papīru) lej iekšā mīklu un liek cepties 170 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 50-60 minūtes.
Zināšanai: Banānmaize vienmēr jauki ieplaisā pa vidu. Ļoti jauki vienmēr smaržo visa māja! Kaloriju daudz! Nevajag apēst divatā...
Pārlietā šokolāde bildē ir izvirtība augstākajā mērā, bez tās mierīgi var iztikt!