Sadaļas Sadaļas

Ralfs gatavo

Nazis

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Svētku torte

Makaronu gatavošana

Apmeklējam «Siera ražotni»! Krāj idejas interesantām brīvdienām kopā ar bērniem

Kurš no vecākiem gan nav bijis situācijā, kad tuvojas nedēļas nogale un prātā iešaujas doma: “Tā, ko mēs šajās brīvdienās varētu padarīt?” Protams, šobrīd daudzas no idejām jau pašā sākumā nākas izslēgt Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ, taču – tas kaut kad noteikti beigsies. Filmējot raidījumu “Ralfs gatavo”, mēs esam pabijuši vairākās fantastiskās vietās, kas piedāvā aizraujošas, ar kulinārijas pasauli saistītas ekskursijas un meistarklases tieši bērniem, tāpēc  vismaz ar dažām idejām gribu dalīties – ja nu kādam noder tuvākiem vai tālākiem nākotnes plāniem.

Mūsu pirmā pietura ir Raunā, kur jau kopš 2006. gada darbojas Ceriņu ģimenes uzņēmums “Siera ražotne”. Braucot pēc "Waze", vienā mirklī šķiet, ka esam nekurienē, un, kad zvanu saimniekam Ilmāram, viņš uzreiz saka – nu, kurā galā esat apmaldījušies, vai lielo skursteni redzat? Tas liek atviegloti uzelpot un saprotu – ja jau apmaldīšanās te nav nekas neparasts, tad noteikti esam tuvu galamērķim.

Ierodamies tur karstā vasaras dienā, un jau pēc brīža Ilmāra sieva Zane ir klāt ar saldējumu, pēc kura aizskrējusi līdz tuvējam veikalam. Protams, saprotu, ka šī ir ekskluzīva uzņemšana, kuru nevar atļauties katrā ekskursijā, kad ciemos ierodas 20 bērnu liela klase vai grafiks saplānots pa minūtēm. Un tomēr – šis jaukais žests brīnišķīgi ilustrē saimnieku viesmīlību un patiesu prieku par ciemiņu ierašanos.

Ekskursijas “Siera ražotnē” ir ierasta prakse. To laikā gan lieli, gan mazi var apskatīt ražotni, noklausīties uzņēmuma rašanās stāstu, iepazīties ar ražošanas procesu un nobaudīt šeit uz vietas tapušos produktus. Taču ne tik sen te sākusi darboties arī “Makaronu darbnīca”. Un tā ir īsts piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem! Jo iespēja sacensties mīklas rullēšanas ātrumā un pašu rokām sagriezt makaronus ar īpašu iekārtu – droši vien tikai retais no mums to ir izmēģinājis. Galu galā – ikdienā mēs vienkārši aizejam uz veikalu, nopērkam paku ar gataviem makaroniem un vispār nedomājam par to – kur, kādā veidā un no kā tie tapuši. Bet šeit – bērni patiešām redz to, kā tas viss top, un var pat iesaiņot ekskursijas laikā uztaisītos makaronus ņemšanai līdzi uz mājām. Turklāt uzņēmuma vadītājs Ilmārs ir arī izcils stāstnieks. Un, kamēr bērni rullē un griež makaronus, tikmēr viņš paspēj gan izglītot viņus jautājumos par to, kā uz lauka izaug graudi, no kuriem pēc tam gatavo miltus, gan tēlaini aprakstīt makaronu rašanās vēsturi.

Mājas lapā www.sierarazotne.lv rakstīts, ka ekskursijas pieejamas grupām no 15 līdz 25 personām. Un tā noteikti ir forša vieta, kur nosvinēt gan dzimšanas dienu, ja vien mazajam jubilāram patīk kulinārija, gan arī – kur paviesoties kopā ar klasi. Bet – ja vien jums ir kādi jautājumi, vienkārši piezvaniet Ilmāram (22014583), jo viņš ir super atsaucīgs un entuziasma pilns cilvēks, kurš noteikti spēj domāt arī ārpus rāmjiem.

Grūti pat vārdos aprakstīt to piedzīvojuma sajūtu, ar kuru braucām prom no “Siera ražotnes”. Bet to, ka viss ir izdevies labāk, nekā cerēts, mēs sapratām, visu mājupceļu mašīnā klausoties bērnu atstāstos par ekskursijā dzirdēto un pieredzēto. Un laikam jau pats galvenais, ko gribas pateikt, – šajā vietā teju gaisā jūtams, ka siera un makaronu ražošana ir Ceriņu ģimenes sirdslieta, tieši tāpēc arī “Siera ražotnē” visu dara no sirds – no sirds gatavo un no sirds uzņem ciemiņus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt