Ralfs gatavo

Kokosrieksti

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Pildītās piparkūkas

Ābolu mafini

Ābolu mafini. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gardi un aromātiski! Piedāvājam ābolu mafinu recepti, to var pagatot pat bērni!

Ābolu mafini

Sastāvdaļas:

Drupačām:

  • 4 ēdamkarotes miltu.
  • 2 ēdamkarotes cukura.
  • ¼ tējkarotes kanēļa.
  • ¼ tējkarotes kardamona.
  • šķipsniņa sāls.
  • 2 ēdamkarote (30g) auksta sviesta.

Ābolu pildījumam:

  • 1 liels ābols (vai 2 vidēja lieluma).
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura.
  • 1 ēdamkarote sviesta.
  • ¼ tējkarote kanēļa.

Mafiniem:

  • 2 olas.
  • ⅔ glāze (100g) brūnā cukura.
  • 100 g mīksta sviesta.
  • 1 ¼ glāze (180g) miltu.
  • 2 tējkarote cepamā pulvera.
  • ¾ tējkarote kanēļa.
  • ¼ tējkarote sāls.
  • 100 ml  (4 ēd.k.) skābā krējuma.

Pagatavošana:

 

  1. Pagatavo drupačas: bļodā samaisa miltus (4 ēdamkarotes), cukuru (2 ēdamkarotes), kanēli (¼ tējkarotes), kardamonu (¼ tējkarotes), šķipsniņu sāls, pievieno sviestu (2 ēdamkarotes) un virpina starp pirkstiem līdz izveidojas drupačas. Liek ledusskapī.
  2. Pagatavo ābolu pildījumu: nomizo ābolu, sagriež nelielos kubiņos un liek katliņā kopā ar pārējām pildījuma sastāvdaļām – brūno cukuru (1 ēdamkarotes), sviestu (1 ēdamkarotes), kanēli (¼ tējkarotes).
  3. Uzsilda līdz viss burbuļo, tad nogriež mazāku uguni un vāra, līdz cukurs izkūst un āboli kļūst mīksti (apmēram 3 minūtes). Tad noliek malā un atdzesē.
  4. Liek sildīties krāsni uz 200 grādiem un sagatavo mafinu formiņas.
  5. Bļodā sakuļ 2 olas ar cukuru (100 g), līdz tās kļūst gaišas un gaisīgas.
  6. Pievieno mīksto sviestu (100 g) un turpina kult, līdz iegūta vienmērīga masa.
  7. Pievieno sausās sastāvdaļas – miltus (180 g), cepamo pulveri (2 tējkarotes), kanēli (¾ tējkarotes), sāli (¼ tējkarotes) un skābo krējumu (4 ēdamkarotes), un visu samaisa.
  8. Mīklu liek formiņās tā, lai tā aizņemt tikai aptuveni trešo daļu no formiņas. Tad uz mīklas uzliek nedaudz ābolu pildījuma un pāri pārber sagatavotās drupačas.
  9. Cep 18–21 minūti, gatavību pārbaudot ar kociņu.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti