Ābolkūka ar vaniļas drumstalām. Gatavojam kopā ar bērniem

Šonedēļ jau pētījām ābolus, kamēr to pilni dārzi, gatavojam jaunu pētniecību - kā garšo smaržīga ābolkūka ar drumstalām. Svētdienu rīti šādai pētniecībai ir ļoti piemēroti.

Kopā ar bērniem jau esam aicinājuši gatavot gardo ābolu biezeni ar iebiezināto pienu, ābolmaizi ar olu krēmu vai pufīgās ābolu pankūkas ar kanēli. Šodien ābolkūka ar drumstalām.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 200 g sviesta,
  • 300 g miltu,
  • 100 g cukura,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 1 olas dzeltenums,
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 3 lieli āboli,
  • 3 ēdamkarotes cukura,
  • kanēlis.

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sagriež gabalos, pieliek sāli, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, visu saberž drumstalās, tad pieliek olas dzeltenumu, samīca mīklu. Gatavo mīklu sadala – vienu trešdaļu ieliek saldētavā.

Ābolus mizo un sagriež šķēlēs. Labāk izvēlēties skābāku šķirņu ābolus.

Lielāko mīklas gabalu izrullē, liek cepamtraukā vai formā ar maliņām. Mīklu ieliek traukā un izveido maliņas, sadursta ar dakšiņu, virsū kārto ābolus. Uz āboliem ber cukuru un kanēli.

No saldētavas izņem sastingušo mīklu un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvē skaidiņās, pārkaisa pāri āboliem.

Cep 190 grādos apmēram 25 minūtes – kamēr virsiņa brūna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti