Mīklai:
- 1 ola.
- 150 g sviesta
- 1 ēdamkarote cepampulvera
- 150 g skābā krējuma
- 100 g cukura
- Sāls
- 2 glāzes miltu
Pildījumam:
- 500 g ābolu
- 3 olas
- 200 ml saldā krējuma
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana:
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Krēmam sakuļ olas ar saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
Mīklai sajauc olas ar cukuru un skābo krējumu, pieliek cepampulveri. Sviestu izkausē, pielej krējumam, samaisa, pieliek šķipsniņu sāls, iemaisa miltus.
Mīklai jābūt pastingrai, lai var izveidot maliņas – ja nepieciešams, pieliek vēl miltus.
Ietaukotā veidnē liek mīklu, izveido maliņas. Uz mīklas liek sagrieztos ābolus, pārlej ar sagatavoto olu krēmu.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos apmēram 30 minūtes. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.