Ralfs gatavo
Raidījums mazajiem gardēžiem!
- Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
- Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
- Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
Lai gatavošanā veiktos labi, palīdzēs mazie pavāri – Ralfs un Martins.
Sastāvdaļas:
- 200 g makaronu (ieteicams izvēlēties plānus),
- 800 g tomātu savā sulā (kopējais svars ar šķidrumu),
- ¼ dzeltenās paprikas,
- 1–2 daiviņas ķiploka,
- 1 tējkarote oregano,
- ½ tējkarote maltu melno piparu,
- 3 šķipsniņas sāls,
- 125 g Mocarellas siera,
- 125 g Ricottas siera,
- 5–10 bazilika lapiņas,
- 3 ēdamkarotes olīveļļas.
Pagatavošana:
- Nosver un ieber cepamtraukā 200 g makaronu.
- Pielej tomātus savā sulā ar visu šķidrumu (ja tomāti ir veseli, pirms tam sagriež tos nelielos gabaliņos).
- Uzber oregano, sāli, piparus, saspiestu ķiploku un samaisa.
- Paņem ar karoti nelielas piciņas ar Ricottas sieru un mazliet iejauc iekšā.
- Pa šķiedrām saplūkā gabalos Mocarellas sieru un saliek pa virsu.
- Uzliek ķiršu tomātus/papriku un dažas bazilika lapiņas.
- Pārslaka pāri olīveļļu un liek cepeškrāsnī.
- Cep 180 grādos 55 minūtes līdz vienai stundai.
- Pēdējās 5 minūtēs uzgriež ventilācijas režīmu, lai apbrūninās virsējā kārta. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2020. gada 7. novembrī.