Piecas vienkāršu un veselīgu brokastu idejas bērniem

Ieskaties un iedvesmojies, lai pagatavotu veselīgu maltīti, kas garšos kā bērniem, tā arī pieaugušajiem!

Brokastu strata ar augļiem vai ogām

Strata ir bagātīgs brokastu ēdiens, kas dažiem nedaudz atgādina franču sāļo pīrāgu – kišu, taču mīklas pamatne tiek aizstāta ar tostermaizes gabaliņiem.

Sastāvdaļas:

  • Apmēram 20 cm plats un 10 cm augsts cepamtrauks.
  • 8–10 pilngraudu tostermaizes šķēles.
  • 150–200 grami svaigu ogu vai sagrieztu augļu.
  • 6  vidēja izmēra olas.
  • 120 ml piena.
  • Vaniļas ekstrakts (pēc garšas).
  • Ēdamkarote kļavu sīrupa.

Pagatavošana:

Pilngraudu tostermaizes šķēles sagriež mazos gabaliņos un izklāj cepamtraukā. Pāri maizes gabaliņiem liek svaigas ogas vai sagrieztus augļus. Atsevišķā traukā sajauc olas ar pienu, vaniļas ekstraktu un kļavu sīrupu. Sajaukto masu lej pāri maizes gabaliņiem, ogām vai augļiem un liek uz nakti iestāvēties ledusskapī. No rīta liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.

 

Saldās spinātu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 130 grami spinātu.
  • 240 ml piena.
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa.
  • 14 grami kausēta sviesta.
  • 1 ola.
  • 150 grami pilngraudu miltu.
  • 1 ēdamkarote cukura.
  • 1 tējkarote cepampulvera.
  • 1 tējkarote sodas.
  • Šķipsna sāls.

Pagatavošana:

Spinātus, pienu, etiķi, kausēto sviestu un olu liek blenderī un sasmalcina, līdz masa kļuvusi viendabīga. Tad to lej bļodā, kur masai pievieno miltus, cukuru, cepampulveri, sodu un sāli. Visu kopā apmaisa, līdz mīkla kļuvusi viendabīga. Uzkarsē pannu un cep pankūkas.

 

Banānu tīteņi

Sastāvdaļas:

  • 60 grami svaigā siera.
  • 2 tējkarotes tekoša medus.
  • Šķipsniņa kanēļa.
  • 3 vidēja izmēra banāni.
  • 3 pilngraudu tortiljas.

Pagatavošana:

Svaigo sieru, medu un kanēli samaisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Trešdaļu masas izklāj uz tortiljas. Tad pāri liek vienu nomizotu banānu un to ietin tortiljā. Banānu tīteni liek uz pannas un uzsilda, līdz tortilja kļūst zeltaini brūna no visām pusēm. Banānu tīteni sagriež ripiņās un tad pasniedz brokastīs.

 

Auzu pārslu un ogu kārtojums

Sastāvdaļas:

  • Šķipsniņa kanēļa.
  • 50 grami auzu pārslu.
  • 100 ml piena.
  • 2 ēdamkarotes grieķu jogurta.
  • 50 grami svaigu ogu (pēc garšas).
  • 1 ēdamkarote tekoša medus.
  • Pusēdamkarote mandeļu sviesta.

Pagatavošana:

Auzu pārslām pievieno 100 ml piena, šķipsniņu kanēļa un sāls. Ļauj putrai pa nakti iestāvēties. No rīta tai pāri klāj jogurtu, sviestu, ogas un medu un pasniedz brokastīs.

 

Veselīgie dārzeņu mafini

Sastāvdaļas:

  • Olīveļļa.
  • Puse cukīni.
  • 1 mazs burkāns.
  • 25 grami saldētu zaļo zirnīšu. (Burkānus un zirnīšus var aizstāt arī ar 60 gramiem no saldēto burkānu un zirnīšu iepakojuma).
  • 6 olas.
  • 25 grami fetas siera. 

Pagatavošana:

Smalkos gabaliņos sagriež burkānus un cukīni. Dārzeņus liek katlā un uzvāra, līdz tie kļuvuši mīksti. Ūdeni nolej un dārzeņus ber bļodiņā. Dārzeņiem pievieno olas un fetas sieru. Visu rūpīgi apmaisa un masu lej mafinu formās (tās pietiks sešiem mafiniem). Cep 15 minūtes, tad ļauj mafiniem atdzist un ēd.

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2021. gada 22. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti