Šefpavārs un Pavāru mājas Līgatnē saimnieks Ēriks Dreibants stāsta, ka, viņaprāt, ikdienas steigā, kad nav laiks pat kārtīgi parunāties un būt kopā, ēst gatavošana mums dod šo iespēju:
"Arī tad, ja bērniem negaršo kāds produkts, tad viena no iespējām, kā iepazīstināt un iekļaut šo produktu bērnu ēdienkartē, ir dot bērniem šo produktu gatavot. Bērns noteikti paša gatavoto ēdienu nogaršos. Un, ja mēs, vecāki, būsim palīdzējuši pagatavot garšīgi, tad "nevēlamais" produkts nākotnē būs gaidīts."
Ērika Dreibanta recepte ēdienam, kuru pagatavot un ar kuru mieloties ģimenes lokā.
Vistu spārniņi Āzijas marinādē
Recepte paredzēta diviem bērniem un diviem pieaugušajiem.
Sastāvdaļas:
- Vistu spārniņi – 1kg
Marinādei:
- Sojas mērce – 6 ēdamkarotes.
- Medus – 1 ēdamkarote.
- Tomātu mērce – 4 ēdamkarotes.
- Juzū etiķis – 1 ēdamkarote.
- Austeru mērce – 1 tējkarote.
- Sasmalcināts čili – ¼ tējkarotes.
- Sasmalcināts ķiploks – 3 daiviņas.
- Sasmalcināts ingvers – 1 tējkarote.
Dekorēšanai:
- Sagriezti lociņi – 2 ēdamkarotes.
- Sezama sēklas – ½ tējkarotes.
Pagatavošana:
Visas marinādes sastāvdaļas liek lielā bļodā un kārtīgi samaisa. Tad šajā bļodā liek vistu spārniņus un tos rūpīgi iemaisa marinādē (šo bērni labprāt dara).
Marinē vismaz divas stundas. Jo ilgāk marinēs, jo garšīgāk būs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepešpannā ieklāj cepampapīru un uz tā kārto spārniņus. Cepampapīru liek, lai marināde nepiedegtu pie pannas un pēc tam tā nav mokoši jāberž.
Spārniņus cep aptuveni 30 minūtes. Ja ir cepeškrāsns ar termometru, tad cep līdz mirklim, kad pie spārniņa kaula temperatūra sasniegusi 90°C.
Gatavus spārniņus liek servēšanas šķīvī, uzber virsū sezama sēklas un lociņus.
Noteikti jāēd ar rokām!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2021. gada 17. oktobrī.