Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Puķkāpostu zupa

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Biezpiena kēkss ar cidoniju sukādēm

Ralfs gatavo. Auzu cepumu vulkāniņi

Auzu cepumi ar džemu. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pagatavojiet šo saldo našķi, kā to jums iesaka mazie pavāri Ralfs un Martins. Noteikti izdosies gardi cepumi!

Auzu cepumi ar džemu

Sastāvdaļas:

  • 150 g ātri vārāmo auzu pārslu
  • 80 g kukurūzas miltu
  • 75 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 100 g medus
  • 1 ola (būs nepieciešams atdalīt dzeltenumu no baltuma)
  • 50 g sezama sēklu
  • 1 ½ ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
  • + džems pildījumam

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Pannā uz plīts apgrauzdē auzu pārslas (150 g) – bez eļļas, uz mazas uguns un lēni maisot.
  3. Pannā uz plīts apgrauzdē sezama sēklas un noliek atdzist.
  4. Liek bļodā jau padzisušās auzu pārslas un pievieno kukurūzas miltus (80 g), kukurūzas cieti (1 ½ ēk), cepamo pulveri (1 tk), šķipsniņu sāls un visu samaisa.
  5. Citā bļodā liek sviestu (75 g), medu (100 g) un olas dzeltenumu un puto, līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs.
  6. Abu bļodu saturu sajauc kopā un maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu.
  7. Tīrā, sausā bļodā saputo olas baltumu. Uzmanīgi iecilā to jau gatavajā masā.
  8. Ar karotīti ņem masu, sataisa tādu kā bumbiņu un apviļā iepriekš apgrauzdētajās sezama sēkliņās.
  9. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, novieto uz tā mīklas bumbiņu. Tad ar pirkstu iespiež masā nelielu bedrīti un pielīdzina maliņas, lai cepums sanāk kā ligzdiņa.
  10.  Kad panna pilna, liek cepumus cepties – apmēram uz 10–15 minūtēm (bez ventilatora).
  11.  Kad cepumi ir viegli apbrūnējuši, izņem tos no krāsns un ļauj kārtīgi atdzist.
  12.  Beigās bedrītēs sapilda džemu un pasniedz. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti