Auzu cepumi ar džemu
Sastāvdaļas:
- 150 g ātri vārāmo auzu pārslu
- 80 g kukurūzas miltu
- 75 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 100 g medus
- 1 ola (būs nepieciešams atdalīt dzeltenumu no baltuma)
- 50 g sezama sēklu
- 1 ½ ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 šķipsna sāls
- + džems pildījumam
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Pannā uz plīts apgrauzdē auzu pārslas (150 g) – bez eļļas, uz mazas uguns un lēni maisot.
- Pannā uz plīts apgrauzdē sezama sēklas un noliek atdzist.
- Liek bļodā jau padzisušās auzu pārslas un pievieno kukurūzas miltus (80 g), kukurūzas cieti (1 ½ ēk), cepamo pulveri (1 tk), šķipsniņu sāls un visu samaisa.
- Citā bļodā liek sviestu (75 g), medu (100 g) un olas dzeltenumu un puto, līdz sviests kļūst gaišs un gaisīgs.
- Abu bļodu saturu sajauc kopā un maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu.
- Tīrā, sausā bļodā saputo olas baltumu. Uzmanīgi iecilā to jau gatavajā masā.
- Ar karotīti ņem masu, sataisa tādu kā bumbiņu un apviļā iepriekš apgrauzdētajās sezama sēkliņās.
- Cepešpannā ieklāj cepampapīru, novieto uz tā mīklas bumbiņu. Tad ar pirkstu iespiež masā nelielu bedrīti un pielīdzina maliņas, lai cepums sanāk kā ligzdiņa.
- Kad panna pilna, liek cepumus cepties – apmēram uz 10–15 minūtēm (bez ventilatora).
- Kad cepumi ir viegli apbrūnējuši, izņem tos no krāsns un ļauj kārtīgi atdzist.
- Beigās bedrītēs sapilda džemu un pasniedz. Labu apetīti!