Puķkāpostu un lēcu zupa
Sastāvdaļas:
- 1 liels puķkāposts
- 1 sīpols
- 2 burkāni
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 3 ķiploka daiviņas
- ½ glāze sarkano lēcu
- 2 tējkatote karija pulvera
- 4 glāzes dārzeņu buljona
- ¼ glāzes kokosriekstu piena
- + sāls, pipari
Servēšanai: dīgsti, grauzdiņi, siers, grauzdētas sēkliņas – pēc izvēles.
Pagatavošana:
- Sakapā sīpolu (nevajag ļoti smalki).
- Sagriež burkānus pusripiņās.
- Sadala puķkāpostu nelielos gabaliņos.
- Katlā uzsilda eļļu. Liek iekšā sakapātos sīpolus, sagrieztos burkānus un uz lēnas uguns pasautē.
- Sakapā ķiploku un arī liek katlā. Pievieno karija pulveri un pasautē vēl pāris minūtes.
- Tad pievieno puķkāpostu, dārzeņu buljonu (1 buljona kubiņš + 4 glāzes ūdens), noskalotas lēcas un pēc garšas sāli un piparus.
- Vāra visu uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi ir mīksti (apmēram 20 minūtes).
- Noslēgumā pievieno kokosriekstu pienu.
- Tad visu masu ar šķidrumu liek blenderī vai izmanto rokas blenderi, lai veidotu krēmīgu konsistenci.
- Kad masa ir sablenderēta, to ielej atpakaļ katlā un nepieciešamības gadījumā pielej klāt vēl ūdeni, lai zupu padarītu šķidrāku. Šajā brīdī var papildus pievienot arī garšvielas, ja gribas pamainīt garšu uz sāļāku, stiprāku vai tml.
- Zupu vēlreiz uzsilda, līdz tā uzmet pirmo burbuli.
- Pasniedzot katrs pats savā šķīvī zupai vēl var pievienot dīgstus, maizes grauzdiņus, sieru, grauzdētas sēkliņas – ko nu kārojas. Labu apetīti!