Puķkāpostu un lēcu zupa. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pavasarīgs un veselīgs ēdiens. Bērni var būt lieli palīgi šīs maltītes gatavošanā. Izmēģiniet!

Puķkāpostu un lēcu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 liels puķkāposts
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • ½ glāze sarkano lēcu
  • 2 tējkatote karija pulvera
  • 4 glāzes dārzeņu buljona
  • ¼ glāzes kokosriekstu piena
  • + sāls, pipari

Servēšanai: dīgsti, grauzdiņi, siers, grauzdētas sēkliņas – pēc izvēles.

Pagatavošana:

  1. Sakapā sīpolu (nevajag ļoti smalki).
  2. Sagriež burkānus pusripiņās.
  3. Sadala puķkāpostu nelielos gabaliņos.
  4. Katlā uzsilda eļļu. Liek iekšā sakapātos sīpolus, sagrieztos burkānus un uz lēnas uguns pasautē.
  5. Sakapā ķiploku un arī liek katlā. Pievieno karija pulveri un pasautē vēl pāris minūtes.
  6. Tad pievieno puķkāpostu, dārzeņu buljonu (1 buljona kubiņš + 4 glāzes ūdens), noskalotas lēcas un pēc garšas sāli un piparus.
  7. Vāra visu uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi ir mīksti (apmēram 20 minūtes).
  8. Noslēgumā pievieno kokosriekstu pienu.
  9. Tad visu masu ar šķidrumu liek blenderī vai izmanto rokas blenderi, lai veidotu krēmīgu konsistenci.
  10. Kad masa ir sablenderēta, to ielej atpakaļ katlā un nepieciešamības gadījumā pielej klāt vēl ūdeni, lai zupu padarītu šķidrāku. Šajā brīdī var papildus pievienot arī garšvielas, ja gribas pamainīt garšu uz sāļāku, stiprāku vai tml.
  11. Zupu vēlreiz uzsilda, līdz tā uzmet pirmo burbuli.
  12. Pasniedzot katrs pats savā šķīvī zupai vēl var pievienot dīgstus, maizes grauzdiņus, sieru, grauzdētas sēkliņas – ko nu kārojas. Labu apetīti!

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti