Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Načos ar kaudzīti

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Meloņu un arbūzu sorberts

Ralfs gatavo. Aveņu kūka

Neceptā ogu kūka Mātes dienai. Gatavojam kopā ar bērniem!

Ieprieciniet māmiņu svētkos ar pašgatvotu kūku! Tā izskatās ļoti svinīgi un garšo izcili!

Neceptā ogu kūka

Sastāvdaļas:

Pamatam:

  • 90 g mīkstu dateļu bez kauliņiem (ja dateles ir cietas, tās uz 15 minūtēm jāieliek siltā ūdenī)
  • 90 g mandeļu
  • + šķipsna sāls

Masai:

  • 120 g iepriekš izmērcētu Indijas riekstu (vislabāk pārliet ar aukstu ūdeni un atstāt mērcēties uz nakti, bet, ja tam nav laika, tad var pārliet ar karstu ūdeni un atstāt uz 1 stundu)
  • 130 g krēmsiera
  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 5 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 180 g aveņu (svaigas vai saldētas)
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas (izkausēta)
  • 1 tējkarote vanilīna cukura
  • 10 g želatīna
  • + svaigas ogas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Mandeles (90 g) liek blenderī un sablendē līdz smalkiem gabaliņiem.
  2. Turpat klāt pievieno dateles bez kauliņiem (90 g), šķipsnu sāls un pulsē blenderi, līdz izveidojas viendabīga, pastai līdzīga masa.
  3. Kūkas formas pamatnē (23 cm vai 2x12 cm) ieklāj cepampapīru. Uz tā izklāj iegūto mandeļu un dateļu masu un, ar karoti pieplacinot, izveido vienmērīgu apakšējo kārtiņu. Liek saldētavā.
  4. Glāzē ielej ūdeni – apmēram 1/3 no glāzes, ieber želatīnu (10 g) un atstāj, lai uzbriest.
  5. Indijas riekstus (120 g) nokāš un ber iekšā tīrā blenderī.
  6. Turpat klāt pievieno krēmsieru (130 g), bezpiedevu jogurtu (100 g), kļavu sīrupu (5 ēk), avenes (180 g), citrona sulu (2 ēk), kokosriekstu eļļu (3 ēk) un vanilīna cukuru (1 tk). Visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā.
  7. Izkausē želatīnu ūdens peldē (ieliekot glāzi siltā ūdenī un maisot, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis).
  8. Iemaisa želatīnu šķidrajā masā un lej virsū iepriekš sagatavotajai kūkas pamatnei. Liek formiņas uz dažām stundām ledusskapī un gaida, kamēr želatīns "iedarbojas" un masa sastingst.
  9. Pirms pasniegšanas izdekorē ar svaigām ogām. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti