Saldā kartupeļa burgers. Ideja veselīgai maltītei skolēnam līdzņemšanai pusdienu kārbā

Saldā kartupeļa un turku zirņu burgers noteikti garšo labi un ir sātīgs ēdiens skolēnam. Izmēģiniet recepti!

Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.

Saldā kartupeļa burgers

Sastāvdaļas:

  • 1 brioša maizīte, pārgriezta uz pusēm
  • 2 tomāta šķēles
  • 2 ledus salātu lapas
  • 2 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • 2 šķēlītes Edamas siera
  • 500 g saldā kartupeļa
  • 400 g turku zirņu (noskalotu un nosusinātu)
  • 1 brūnais sīpols
  • 25 grami svaiga koriandra
  • 30 grami rīvēta parmezāna
  • 30 grami miltu
  • Olīveļļa cepšanai

Recepte:

Katliņā liek vārīties ūdeni. Kad tas burbuļo, iekšā liek daiviņās sagrieztu saldo kartupeli un vāra apmēram 10 minūtes, līdz tas mīksts. Kad kartupelis izvārījies, ūdeni nolej. Kartupelim pievieno turku zirņus un abus kārtīgi samīca putrā. Masu pārliek bļodiņā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Uz pannas viegli apcep sakapātus sīpolus. Tos, kā arī koriandru, parmezānu un miltus pievieno saldā kartupeļa un turku zirņu masai. Garšai var pievienot arī drusku sāli un piparus. No masas izveido burgera kotletīti un to apcep pannā.

Brioša maizīti pārgriež uz pusēm – uz apakšējās daļas liek salātu lapu, burgera kotleti, siera šķēles, tomātus, gurķus, kurus pārlej ar grieķu jogurtu. Liek virsū otru brioša maizītes daļu.

Uzkodām:

  • Šķēlītes sagriezts bumbieris
  • Saujiņa indijas riekstu
  • 220 ml ūdens vai negāzēta augļu dzēriena bez pievienotā cukura

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 2. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti