Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.
Gardie olu mafini
Pamatēdiens:
(Recepte paredzēta 8 mafiniem jeb 4 porcijām)
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote jeb 14 grami olīveļļas
- 150 grami smalki sakapātu brokoļu
- 1 smalki sagriezta sarkanā paprika
- 2 lociņu kāti, smalki sagriezti
- 6 lielas olas
- 1 ēdamkarote jeb 14 grami piena
- 1 šķipsna kūpinātas paprikas
- 50 grami sarīvēta Čedaras siera
- Saujiņa sakapātu maurloku
Pagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem un ieeļļo mafinu formu. Pannā lej eļļu un apcep brokoļus, papriku un lociņus. Cep 5 minūtes, pēc tam atliek malā, lai atdziest. Bļodā sajauc olas ar pienu, kūpinātu papriku un pusi sarīvētā siera. Pievieno arī ceptos dārzeņus. Mikstūru lej mafinu formā, katram mafinam pa virsu uzber sarīvētu sieru un maurlokus. Cep 15–17 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
Uzkodām:
- 1 mazs burkāns un mazs gurķis, sagriezti salmiņos
- 60 grami dažādu ogu
- 200 ml piena
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 7. septembrī.