Klasiskie latviešu deserti
Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
- Buberts
- Auzu pārslu krēms ar ogu mērci
- Piena ķīselis ar dzērveņu mērci
- Peldošās salas
- Debesmannā
- Šokolādes krēms
- Melleņu klimpas
- Biezpiena sacepums
- Žāvētu ābolu krēms
- Kakao ķīselis ar pienu
- Biezpiena krēms ar ogu ķīseli
- Maizes zupa
- Putukrējums ar citrona vafelēm
- Sambuks
- "Abavas sniegs" un "Dundagas krēms"
Nepieciešams:
- 3 lieli āboli,
- 200 grami cukura,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 200 grami mannas,
- 1,2 litri ūdens,
- ēdamkarote vaniļas cukura,
- piens.
Pagatavošana: Ābolus mizo, izņem sēklotni, sagriež gabaliņos un liek ūdenī vārīties.
Kad āboli mīksti, pieliek cukuru un pakāpeniski pieber mannu, maisot vāra, līdz sanāk pabieza putra.
Ieteikums mannu bērt klāt pamazām, lai saprastu, cik tā briedīga, iespējams, visa paredzētā manna nebūs vajadzīga.
Vēl svarīgi izvēlēties skābu šķirņu ābolus, tas radīs izteiktu garšu, ar saldākiem āboliem uzputenis var sanākt pliekans, tad var izlīdzēties ar kādu skābu sulu.
Kad uzputeņa masa atdzisusi, pieliek vaniļas cukuru un masu saputo stingrās putās.
Pasniedz ar pienu.
Izmēģini arī šīs receptes!
Raksta pirmpublikācija 2018. gada 25. novembrī.