Peldošās salas. Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!

Katrai ģimenei savas receptes, arī desertu pagatavošanai, tomēr laika gaitā paradumi mainās, receptes zaudē aktualitāti un pazūd aizmirstībā. Mācību iestādēs novēro, ka bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku – uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus. Tāpēc piedāvājam rubriku "Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!"

Kā izskatās tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].

Peldošās salas

Nepieciešams:

  • 1 l piena.
  • 6 olas.
  • 6 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura.
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Olu baltumus un dzeltenumus atdala. Baltumus saputo stingrās putās, tad pieliek divas karotes cukura, saputo, lai cukurs izšķīst.

Dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek sāli, pielej nedaudz piena.

Pārējo pienu uzvāra, ar putu karoti pienā liek baltumu, pa pusminūtei apvāra katru pusi (ar karoti baltumu mākoni apgriež otrādi), raugās, lai piens nevārītos strauji, tikai nezaudētu karstumu. Izvārītos baltumus izņem no piena un liek traukā.

Kad viss olbaltums izvārīts, tad pienam pielej olu dzeltenumus. Neaizmirstiet pienu maisīt! Kad piens "uzmet burbuli", katlu noņem no uguns. Ir svarīgi raudzīties, lai vaniļas mērce nevārītos, jo tad olu dzeltenumi var "saiet ziedos". Jāuzmanās, ja katlam ir dubultdibens, tas ilgi tur karstumu. Vislabāk gatavo mērci ieliet bļodā.

Kad mērce atdzisusi, lej traukos un katrā liek olbaltumu salas.

Ieteikums: Vaniļas cukuru vieglāk izmantot, ja desertu gatavo bērns; lieliski, ja izmantojat vaniļas pāksti, to pārgriež un pākstī esošās sēkliņas ar nazi nokasa un pieliek pienam.

Variants: Desertu var pasniegt ar ogām, karameli vai šokolādi.

Raksta pirmpublikācija 2021. gada 9. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti