Kokosriekstu skaidiņu našķis
Sastāvdaļas:
- 300 g + 50 g kokosriekstu skaidiņas
- 120 g + 15 g kokosriekstu eļļa
- 8 ēdmkarotes kļavu sīrups vai medus
- 200 g tumšā šokolāde
- šķipsna sāls
Pagatavošana:
- Bļodā ieber kokosriekstu skaidiņas (300 g) un pievieno šķipsniņu sāls.
- Katliņā izkausē kokosriekstu eļļu (120 g) un pievieno kļavu sīrupu vai medu (8 ēdamkarotes).
- Iegūto masu lej klāt kokosriekstu skaidiņām un visu kārtīgi samaisa.
- Masu sapilda vai nu mazās silikona formiņās, vai vienā lielā veidnē (ja tā nav silikona veidne, tad vēlams ieklāt cepampapīru) un liek saldētavā uz 30–60 minūtēm.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi (200 g). Kad tā ir jau šķidra – pievieno 15 g kokosriekstu eļļas un visu samaisa.
- Izņem formiņas no saldētavas. (Ja masa ir vienā lielā gabalā, tad ar asu, ūdenī sasildītu nazi sagriež to nelielos kubiciņos).
- Sasalušos kokosriekstu našķus izvieto uz cepeškrāsns restītes, zem kuras apakšā paliek pannu ar cepampapīru (lai notecējušo šokolādi pēc tam varētu savākt un izmantot atkārtoti – pirms tam tikai jāļauj tai sacietēt).
- Katru gabaliņu pārlej ar šokolādi, pa virsu uzber vēl dažas kokosriekstu skaidiņas un vēlreiz liek saldētavā.
- Kad šokolāde sastingusi, našķi ir gatavi ēšanai. Labu apetīti!
- (Pāri palikušos našķus uzglabā saldētavā!)