Remontdarbus uz Tallinas šosejas sola pabeigt līdz jūlija vidum

Pieradums pie sliktas kvalitātes autoceļiem raisījis autovadītāju neizpratni par šosejas Rīga-Ainaži-Tallina remontu ceļa posmā pie Ādažiem, kur vizuāli bojājumi nemaz nav pamanāmi. Pirms deviņiem gadiem izbūvētajai šosejai nepieciešams atjaunot asfalta virskārtu, lai uzturētu ceļu labā kvalitātē arī turpmāk, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "Zebra".

Latvijā ierasts, ka ceļus remontē tikai kritiskās situācijās un ne biežāk, kā reizi 20-40 gados. 2005.gadā pabeigtajai šosejai Rīga-Ainaži pienācis apkopes laiks, raidījumu "Zebra" informēja "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) pārstāve Anna Kononova.

Eiropas Kohēzijas fonds, kurš finansēja ceļa izbūvi, uzliek pienākumu rūpēties par to savclaicīgi arī turpmāk. Ar to skaidrojams, kāpēc netālu esošie ceļu posmi, kas ir sliktākā stāvoklī, šobrīd netiek remontēti.

LVC pārstāve pavēstīja, ka ceļa segumu kopējais biezums var sasniegt pusotru metru un, nomainot virskārtu, no bojājumiem tiek pasargātas iekšējās kārtas, kuru bojājumu labošana ir laikietilpīgāka un dārgāka.

Jau šobrīd ceļa virskārtā redzamas mikroplaisas, kas liecina, ka ir pēdējais brīdis to labošanai. Tas liecina, ka jauns ceļš ir jākopj un segums jānomaina ik pēc desmit gadiem. Var secināt, ka ideālajā situācijā, ja Latvijā visi ceļi būtu salaboti, tad katru vasaru 10% ceļiem joprojām notiktu profilaktiski remontdarbi.

Jūlijs ir zvejnieku svētku un festivālu laiks. Remontdarbu veicēji uz Rīga-Ainaži (A1) šosejas darbus sola pabeigt jūlija vidū un līdz mēneša beigām sakārtot būvlaukumu. Tikmēr raidījums "Zebra" iesaka apbraukt sastrēgumus caur Murjāņiem - līkums nebūs liels, toties rodas iespēja pamainīt brauciena ainavu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Motori
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt