Čiekurus gatavojot eglīšu rotāšanai, vispirms ievieto mikroviļņu krāsni. Jau pēc pāris minūtēm tie ir gatavi krāsošanai – atvērušies un sausi. Kamēr čiekuri sildās, tikmēr Linda un Gusts ir nodarbināti ar āboliem. Sākumā jāuzmet cilpa kātiņam, lai ābolus vēlāk var iekārt eglītē. Kad aukliņas piesietas, abi sāk krāsot ābolus ar akrila krāsām.
“Mēs visu laiku domājam, ka Ziemassvētki ir abstrakti,” saka žurnālists Gusts Kikusts. “Nē, Ziemassvētki uz mums skatās. Šajā gadījumā tā būs duālā Ziemassvētku seja. No vienas puses prieks un līksme, ko mēs gaidām. Viena pusīte smaidīs un otra būs nikna - tas būs nenormālais skrējiens, triecientemps, kas mūs dzen uz priekšu un kurā svarīgākais ir saglabāt seju,” viņš stāsta par savu krāsoto ābolu.
Pa to laiku čiekuri ir nogatavojušies. “Parasti klasiskajos scenārijos cepas piparkūkas, pīrāgi. Lindai cepas čiekuri mikroviļņu krāsnī,” smej Kikusts un rāda: "Pirms mikroviļņu un pēc mikroviļņu apstrādes. Sildīts, sauss un laimīgs čiekurs."
Apbruņojušies ar otām, abi ķeras klāt čiekuru krāsošanai. Tā viens pēc otra pavisam vienkārši eglīšu rotājumi ir gatavi. Linda un Gusts stāsta – rotājumu gatavošana pirms svētkiem kopā ar ģimeni ir brīnišķīga nodarbe, ļaujot izjust svētku burvību.
Paredzams, ka Ziemassvētku eglīti LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sagādās vēl viens žurnālists Dāvis Valdnieks.