Maizes svētkos būs iespēja iepazīt receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām.
„Maize un graudi ir tas, ko mēs šajā dienā īpaši gribam celt gaismā. Brīvdabas muzejā varēs nākt paskatīties senos darbarīkus, arī vienu otru izmēģināt. Piemēram ar spriguli kult, berz graudus ar rokas dzirnavām,” stāsta muzeja pārstāvis Igors Ziemelis.
„Un, protams, varēs kaut ko pagaršot – krogā tiks cepta svaiga maize,” piebilst muzeja pārstāvis. Tāpat būs rotaļas un spēlēs muzikanti, arī neliels tirdziņš būs.
Kā novēroja Latvijas Radio, Maizes godos muzejā ir iespēja iepazīt maizes receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām.
Vidzemes sētā saimniece Ilze Briede cienā ar putru: „Tā ir grūbu biezputra, ļoti garšīga – ar burkāniem un prāviem. Parasti vīrieši saka, ka viņiem grūbas negaršo no armijas laikiem, bet šī viņiem garšo.”
Saimniece arī stāsta, ka Vidzemes sētā ir sviestmaižu darbnīca: „Var pagatavot latvisku sviestmaizi ar dažādiem labumiem: kaņepēm, sviestu ar kaņepju sēklām, biezpienu, ķilavu mērci, speķīti, ābolu zapti un medu.”