Berlīnes restorāna sienas sedz hidroponiskās siltumnīcas – tajās salātlapu audzēšanai nav nepieciešama augsne. Šeit audzē virziņkāpostus un trīs veida salātlapas. Šo produktu ieguvē restorānam vairs nav jāpakļaujas uz ārēju piegādātāju, nav nepieciešams produktus iepakot un transportēt.
“Mēs jutām, ka pārtikas industrijā nepieciešamas izmaiņas.
Daudzi koncepti pašreizējā restorānu kultūrā ir novecojuši. Gribējām radīt pārtiku jaunajai ēdāju paaudzei. Cilvēkiem, kas tic īstam ēdienam,”
stāsta “Good Bank” restorāna līdzīpašniece Ema Paulina.
Tādējādi klientiem tiek sniegta arī caurskatāmība – paši savām acīm var redzēt, ka salāti pa taisno no siltumnīcas nonāk uz viņu šķīvjiem bez jebkādas apstrādes.
“Tā ir misija – dāzkopību pietuvināt pilsētai. Tas ir īpaši svarīgi laikā, kad ir daudz dezinformācijas par mūsu pārtikas izcelsmi,” skaidro Paulina.
Urbānā jeb pilsētas dārzkopība Vācijā pēdējos gados kļūst arvien populārāka – mazdārziņi tiek ierīkoti uz māju jumtiem un pat iekštelpās. Cilvēkiem ir vēlme audzēt pašiem savu pārtiku un būt pilnīgā kontrolē pār uzņemto uzturu.