Bauskā pirmo reizi svinēs vimbu svētkus

Bauskā, vienā no populārākajām vimbu makšķerēšanas pilsētām Latvijā, 16. aprīlī Mūsas upes krastā pirmo reizi norisināsies “Vimbu svētki”. Šajos svētkos liela nozīme būs ne tikai makšķerēšanai, bet arī aktivitātēm dāmām un bērniem, kā arī Lieldienu tradīcijām, informē svētku rīkotāji.

“Bauska “Vimbu svētkiem” ir lieliski piemērota, jo šeit satiekas ne tikai cilvēki, bet arī upes, kas mums ir bagātas ar zivīm. Tāpat veiksmīgi sagadījies, ka labākais vimbu laiks šogad sakrīt ar Lieldienām – tā mēs varam šos divus svētkus apvienot,” stāsta Bauskas Kultūras centra pasākumu producente Līga Stankeviča

Ikviens apmeklētājs, kam būs iegādāta makšķerēšanas licence, varēs sacensties vimbu ķeršanas meistarībā, vadoties pēc Bauskas novada domes saistošajiem noteikumiem makšķerētājiem, turklāt dalībnieki, kas dienas gaitā būs tikuši pie brangākās un garākās vimbas, saņems īpašas balvas. Pieredzējušais makšķernieks Māris Olte rūpēsies par pasākuma noskaņu, kā arī palīdzēs noteikt svētku iespaidīgāko lomu.

Kamēr vīri būs aizņemti, pierādot savas prasmes labas gribas makšķerēšanas sacensībās, citi “Vimbu svētku” viesi varēs piedalīties dažādās Lieldienu izdarībās, klausīties Ivo Grīsniņa-Grīšļa un folkloras kopas “Dreņģeri” uzstāšanās, kā arī apmeklēt trīs pasākumu teltis – dāmu, bērnu, kā arī virtuves telti.

Dāmu teltī varēs uzzināt daudz kā jauna par skaistumu un veselīgu uzturu, kā arī praktiski darboties dabiskās kosmētikas meistarklasē. Tikmēr jaunākie “Vimbu svētku” apmeklētāji jau pašā dienas sākumā varēs dzīvot līdzi zaķa piedzīvojumiem teātra uzvedumā “Kā zaķis brauca uz Rīgu pēc skābu kāpostu sēklām”, ko pēc Annas Sakses pasakas motīviem izspēlēs Liepājas ceļojošais cirks “Beztemata”, kopā ar Cepurnieku un Balto trusi piedalīties izrādē “Alises piedzīvojumi Lieldienās”, kā arī apgūt jaunas prasmes radošajās darbnīcās.

Vairākus metrus garajā kūpinātavā tiks gatavotas vimbas, kas iepriekš būs notīrītas un marinētas blakus esošajā virtuves teltī. Šādi apmeklētāji varēs sekot līdzi zivs gatavošanas procesam, sākot no tās noķeršanas brīža, turklāt ikviens zivju cienītājs varēs nobaudīt gardo gala rezultātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Izklaide
Kultūra
Jaunākie
Interesanti