Uztura speciāliste: putru vārīt īsāku laiku ir veselīgāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Putru nevajag vārīt pārlieku ilgi – noteikti ne ilgāk, kā norādīts uz iepakojuma, lai nezustu tajā esošie vitamīni, Latvijas Televīzijas raidījumam “Pārtikas revidents” skaidroja uztura speciāliste Baiba Iskrova.

“B grupas vitamīni ir tie, kas var pazust, produktu termiski apstrādājot. [..] Zudums var būt pat 43% no sākotnējās vērtības. Ja runā par vārīšanas laiku, jāņem vērā tas, kas ir rakstīts uz paciņas. Ja rakstītas 8 minūtes, tad arī jāvāra 8 minūtes,” sacīja speciāliste.

Turklāt ļoti veselīgi ir arī kombinēt pārslas, jo graudi ir dažādi.

Uztura speciāliste uzsvēra, ka, pirmkārt, tādējādi putra kā maltīte neapniks, ēdot visu laiku vienu un to pašu.

Otrkārt, graudu sastāvs nav identisks, jo atšķiras minerālvielu, vitamīnu un šķiedrvielu daudzums, tāpēc, dažādojot un kombinējot putras, var uzņemt bagātīgāku vitamīnu un minerālvielu klāstu.

“Nav tādas vislabākās un visveselīgākās putras. Ir putras, kuras būtu vēlams ēst retāk, kas ir rīsu pārslu putra, mannas putra, bet visas pārējās, kas ir griķu, miežu un auzu putras, jebkurā kombinācijā būs ļoti labas putras,” stāstīja Baiba Iskrova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti