“B grupas vitamīni ir tie, kas var pazust, produktu termiski apstrādājot. [..] Zudums var būt pat 43% no sākotnējās vērtības. Ja runā par vārīšanas laiku, jāņem vērā tas, kas ir rakstīts uz paciņas. Ja rakstītas 8 minūtes, tad arī jāvāra 8 minūtes,” sacīja speciāliste.
Turklāt ļoti veselīgi ir arī kombinēt pārslas, jo graudi ir dažādi.
Uztura speciāliste uzsvēra, ka, pirmkārt, tādējādi putra kā maltīte neapniks, ēdot visu laiku vienu un to pašu.
Otrkārt, graudu sastāvs nav identisks, jo atšķiras minerālvielu, vitamīnu un šķiedrvielu daudzums, tāpēc, dažādojot un kombinējot putras, var uzņemt bagātīgāku vitamīnu un minerālvielu klāstu.
“Nav tādas vislabākās un visveselīgākās putras. Ir putras, kuras būtu vēlams ēst retāk, kas ir rīsu pārslu putra, mannas putra, bet visas pārējās, kas ir griķu, miežu un auzu putras, jebkurā kombinācijā būs ļoti labas putras,” stāstīja Baiba Iskrova.