Sadaļas Sadaļas

Ārpus Rīgas

Jēkabpilī plāno iekārtot suņu pastaigu laukumu un dzīvnieku kapsētu

Ārpus Rīgas

No internātskolas Drabešu skola pārtop par neordināru pamatskolu

Latvijas stādaudzētāju biedrības priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš par tendencēm nozarē

Stādaudzētāji: Pēdējos gados modē viegli kopjami dārzi, arī garšaugi

Dārzu jomā mode mainās lēnām, bet pēdējos gados redzams, ka cilvēki vēlas viegli kopjamus dārzus, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Stādaudzētāju biedrības priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš.

Iestājoties pavasarim, dārzu darbi rit pilnā sparā. Mode dārzos mainās lēnām. Pēdējos gados cilvēki vairāk vēlas viegli kopjamu dārzu, un stādaudzētāji tam pielāgojas.

Vītoliņš skaidro, ko nozīmē viegli kopjams dārzs: “Tas nenozīmē, ka taisīsim formas – bumbiņas, spirālītes. Tas vairāk nozīmē viegli mežonīgu piesitienu. Bet arī mežonīgajā ir kārtība.”

Viņš arī stāsta, ka dārzos aizvien vairāk parādās garšaugi un nemainās augļu koku mode: ābeles, bumbieri, ķirši.

Maz parādās jaunas šķirnes, toties gana daudz tiek ievestas citu valstu šķirnes. “Te ir savi riski – draud iestādīt dārzā augu, kurš patiesība tā labi neziemo. Jāuzmanās ar pārtikas veikalos nopērkamajiem augļu kokiem. Jābūt ļoti uzmanīgiem šķirņu izvēlē. Bet garšaugiem riski ir mazāki, jo parasti iestādām ar mērķi ražu iegūt tā paša gada rudenī,” pastāstīja Vītoliņš.

Interesanti, ka joprojām modē ir tā saucamie vecmāmiņu augi, piemēram, pujenes, flokši. “Tas vairs nav tas salīdzinoši vienkāršais augs, bet tas ir saglabājis īpašības – krāšņumu, vieglu kopšanu,” piebilst Vītoliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Ikdienai
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt