Iepirkties vajadzētu tikai legālās tirdzniecības vietās, nevis pie „ratiņtirgotājiem” vai citās aizdomīgās vietās. Tāpat svarīgi, piemēram, ledusskapī svaigus dārzeņus vai sieru neturēt blakus jēlai gaļai vai zivīm.
Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova stāstīja, ka dienests pieturas Pasaules veselības organizācijas 10 zelta likumiem drošas pārtikas gatavošanai.
„Produkti un šis ēdiens jāuzglabā drošos apstākļos, un tas domāts arī par temperatūru, jāpasargā arī no dažāda piesārņojuma, kas varētu rasties apkārtējā vidē. Piemēram, mājās cilvēki tur ļoti bieži dzīvniekus – kaķus un suņus. Tādā gadījumā ir tomēr jāsargā šis ēdiens. Nepieļaut jēlo, negatavo ēdienu un produktu saskarsmi ar gatavajiem produktiem, lai jēlo produktu suliņas vai daļiņas neiekļūtu gatavajos ēdienos. Līdz ar to, ja šis jēlais būtu piesārņots ar kaitīgām baktērijām, lai tas nenokļūtu uz svētku galda,” stāstīja Marčenkova.
„Pats svarīgākais – bieži jāmazgā rokas, jāuztur attiecīgi virtuve rūpīgā un pedantiskā tīrībā. Un jāsargā pārtika visos iespējamos veidos. Un pats galvenais – jālieto tīrs ūdens,” uzsvēra PVD pārstāve.