Tāpat PVD aicināja uzmanību pievērst pārtikas produktu derīguma termiņam un iegādāties tos tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros.
Iepērkoties jāraugās, kādos apstākļos pārtikas produkti uzglabājas tirdzniecības vietā un vai to iepakojums nav bojāts.
Droši pārtiku ir iegādāties legālā tirdzniecības vietā. Pircējiem, kas iecienījuši pārtikas produktus iegādāties, atsaucoties sludinājumiem sociālajos medijos, jābūt īpaši piesardzīgiem un jāpārliecinās, ka pārtikas produktu izplatītājs ir reģistrēts PVD. Tāpat jāpievērš uzmanība tam, kādos apstākļos pārtikas produkti tiek pārvadāti un kādā temperatūrā uzglabāti pārvadāšanas un tirdzniecības laikā.
Der atcerēties, ka jēlprodukti jāuzglabā un jāgatavo atsevišķi no gatavajiem produktiem, kas netiks papildus termiski apstrādāti.
Gatavojot jēlproduktus, (piemēram, gaļu, zivis), ir svarīgi tos pareizi termiski apstrādāt – cept, vārīt, grilēt pietiekami ilgi un atbilstošā temperatūrā, lai novērstu kaitīgo mikroorganismu izraisītās pārtikas saslimšanas.