No pamatiem līdz jumtam

No pamatiem līdz jumtam 30.08.2021.

No pamatiem līdz jumtam

No pamatiem līdz jumtam 13.09.2021.

No pamatiem līdz jumtam 06.09.2021.

Vai var siltināt vasarnīcas pamatus no iekšpuses? Skaidro būveksperts

Siltināt vasarnīcas pamatus no iekšpuses nav nepieciešams, jāpievērš uzmanība tam, lai pagrabu pārsegumi būtu vēdināmi, Latvijas Radio 2 raidījumā "No pamatiem līdz jumtam" skaidroja sertificēts būvinženieris, inženierzinātņu doktors Juris Biršs.

No pamatiem līdz jumtam

Latvijas Radio 2 raidījumā  "No pamatiem līdz jumtam"  tehnisko zinātņu doktors, būveksperts Juris Biršs katru nedēļu sniedz padomus un atbild uz klausītāju jautājumiem par būvniecību, celtniecību un remontdarbiem.

Uzdodiet savu jautājumu, rakstot uz e-pastu [email protected] vai iesūtot to Latvijas Radio 2 mājaslapā!

Ēterā raidījums dzirdams pirmdienās no pulksten 19.05 līdz 19.35, savukārt  arhīvā to var noklausīties jebkurā laikā.

Kāds klausītājs stāstīja, ka vasarnīcai satrupējusi koka grīda, zem grīdas ir pagrabs, ko paredzēts likvidēt: "Vai var siltināt pamatus no iekšpuses, aizbērt pagrabu ar smiltīm un tad betonēt grīdu? Pamatu virszemes daļa ir 90cm, apmēram tikpat zem zemes."

Juris Biršs skaidroja, ka siltināt pamatus zem grunts līmeņa nav nepieciešams, taču svarīgi pievērst uzmanību tam, ka pagrabus nekad nepārklāj ar koka pārsegumu: "Koka pārsegums var būt atsevišķos gadījumos, taču tad koka pārsegumam jābūt vēdināmam un neapšūtam."

Ja ir vēlme likvidēt pagrabu, būveksperts ieteica pagrabu piebērt ar lielizmēra šķembām, būvgružiem, kas nesatur organiku. Pa kārtām blietējot, izveido 20 centimetrus biezu slāni. Pēc tam grīdu noklāj ar dubulto tvaika izolācijas plēvi vai ūdensnecaurlaidīgu membrānu un betonē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt