Rīta Panorāma

Intervija ar Daci Baumani

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Andreju Sozinovu

Pēc Baldones kūkām cilvēki stāv rindā

Pēc Baldones kūkām cilvēki stāv rindā, tās lidojušas pat uz Lielbritāniju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Veiksmīgu uzņēmēju ārpus Rīgas netrūkst. Baldonē ir kāda kūku cepēja, pēc kuras tortēm cilvēki ir gatavi stāvēt rindā. Izceptās kūkas pat lidojušas uz Lielbritāniju. Ilze Kupča kūku cepšanu veiksmīgi apvienojusi ar studijām jurisprudencē un plāno ceptuvi atvērt arī Rīgā.

"Sākumā man likās sarežģīti, bet es pašmācības ceļā, - skatoties dažādus raidījumus, piedaloties konkursos, kurus rīko Latvijā, pieredzes apmaiņā ar dažādām kūku cepējām, "Youtube", - pati iemācījos," Latvijas Televīzijai pastāstīja kūku meistare Ilze Kupča.

Ilze Kupča savu hobiju -kūku cepšanu - izvērtusi par biznesu. Sākumā, pirms astoņiem gadiem, bijusi tikai vecmāmiņas recepte, kas  gadu gaitā pilnveidotam un tagad pēc Ilzes Baldonē ceptajām kūkām cilvēki stāv rindā. Decembrī nākoties cept pat 15 tortes dienā.

"Tālākie [pircēji] ir bijuši ārpus Latvijas, kas veda kūku lidmašīnā uz Lielbritāniju. Aizveda, viss bija kārtībā. Bet pārsvarā pērk Pierīga, Rīga, Jūrmala, Salaspils, Mārupe, Sigulda, ir bijuši arī no Liepājas un Ventspils," stāsta kūku meistare Ilze.

Ilze tortes veido bez e-vielām, ievārījumus vāra pati. Viss darbs notiek mājas apstākļos ar divu parastu cepeškrāšņu palīdzību. "Nestrādāju vispār ar veikala olām. Es neprotu ar tām strādāt, jo neputo, nav krāsas un smaržo kaut kā jocīgi," atklāj Ilze.

Kūkas tiek dekorētas tā, kā vēlas klienti. Pārsvarā visiem patīk vārītā krēma rozītes. Šogad Ilze plāno atvērt ceptuvi arī Rīgā, taču nekādā gadījumā neatteiksies no mājražotājas statusa un kūkas turpinās cept tikai pēc pasūtījuma. Meistarei ir arī viedoklis par to, kur slēpjas viņas toršu popularitāte, kas izplatījusies starp cilvēkiem no mutes mutē, nevis reklamējoties televīzijā vai avīzēs: "Es domāju tie ir māju produkti - māju olas, augstvērtīgs sviests, labs tauku saturs pienam, milti, cukurs. Un svarīgi ir arī tas, kā tu gatavo, ar kādu atdevi, ar kādu mīlestību."

Lielākā kūka, ko Ilze izcepusi, bijusi 30 kilogramu smaga - 140 x 90 centimetru izmērā. Viņa arī stāsta, ka katrā Latvijas novadā ir citādākas paražas kūku cepšanā un katrai pavārei ir savi knifiņi, kā tās padarīt garšīgākas.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti