Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Ilzi Viņķeli

Rīta Panorāma

Intervija ar Kārli Lesiņu un Dominiku Jermakoviču

Ražo saldējumu bez piena un krējuma

No eksperimentiem virtuvē līdz ražotnei. «BMX» braucējs Dudelis ražo saldējumu bez piena un krējuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"BMX" braucējs Dāvis Dudelis izveidojis saldējuma ražotni. Viņš ražo nevis parastus saldējumus, bet tādus, kas nesatur dzīvnieku valsts produktus, piemēram, bez piena un krējuma. 

Pirms trīs gadiem "BMX" braucējs Dāvis Dudelis, kurš uzstājas dažādos "BMX" šovos un sacensībās, savās mājās virtuvē sāka eksperimentēt, kā izveidot augļu saldējumu, kas nesatur dzīvnieku valsts produktus.

"Visiem ļoti garšoja, un sāku domāt, ka varētu taisīt biznesu no tā. Tā arī tas viss iesākās," par biznesa pirmsākumiem stāsta SIA "Avenei" vadītājs.

Līdzīgus saldējumus Dāvis bija ēdis otrā pusē okeānam. Tā radās biznesa ideja, un šobrīd no mājas virtuvītes viņš jau ir pārcēlies uz ražošanas telpām.

Viņa saldējumi "Avenei" nesatur pienu vai krējumu. Tos var ēst arī veģetārieši un vegāni.

"Principā tikai uz kokosriekstu piena bāzes vai uz riekstiem, vai uz augļiem, avokado. Augu valsts saldējumi," viņš piebilda.

Viss sākas ar augļu sagatavošanu. Tie tiek blenderēti vai no tiem tiek izspiesta sula.

Saldējuma meistare Zane Milzarāja stāsta, kā tālāk no šīs masas rodas saldējums. "Tad tas viss ir jāpilda formās iekšā. Ir rozā antifrīzs, kas to visu ātri sasaldē. Ātrāk nekā liktu -30 grādu saldētavā. Saldējums ātri sasalst un līdz ar to neveido lielus ledus kristālus, konsistence ir daudz labāka."

Šādā veidā dienā var pagatavot aptuveni 260 saldējumus. Pircēju skaits ar katru gadu palielinās divas līdz trīs reizes.

Cilvēkiem garšo dabiskais produkts. Šobrīd tiek piedāvāti deviņi dažādu garšu saldējumi, sākot ar kokosriekstu–ogu un beidzot ar riekstu–dateļu. Dāvis uzskata, ka Latvijā ir ko darīt, vienkārši vajag darboties.

"Vienmēr var kaut ko foršu izdomāt, vienmēr var apvienoties ar cilvēkiem un veidot kaut ko jaunu. Es uzskatu, ka ne tikai lokāli vajag darboties, bet vienmēr vajag savas spējas un produktus eksportēt visur citur pasaulē," saka Dāvis.

Dāvim viss sākās ar eksperimentiem mājas virtuvē, bet šovasar viņš nodarbinās jau desmit darbiniekus, lai varētu nodrošināt, ka visi saldējumu kārotāji tiek pie viņa produkcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti