Durbeniece Evija Kopštāle atzīst, ka saņemtais diploms viņai kā uzņēmējai ir labs novērtējums. Reizē tas ir arī pamudinājums nenolaist rokas dažādu grūtību priekšā. Tas gan nozīmējot vēl lielāku darbu, taču nebūt neesot vilšanās par savu izvēli pirms četriem gadiem.
"Kad tu redzi, ka ritenis griežas uz riņķi, veidojas rutīna un jautājums - kādēļ? Divpadsmit gados pašvaldības darbā biju sevi izsmēlusi. Pat ārējie apstākļi teica - vajag darīt kaut ko savādāk," pārmaņu brīdi atceras Evija Kopštāle.
Tā kā Evija pēc specialitātes ir pārtikas tehnoloģe un savulaik apguvusi arī nelielu pieredzi ražošanas organizācijā, tad atlicis vien darboties. Pirmie ievārījumi, sulas un vīni tapuši no pašu audzētām ogām, dārzeņiem un augļiem.
"Kaut kā tie pircēji sāka rasties. Tagad esam nostiprinājuši savas pozīcijas. Viegli tas nebija, bieži bija tā, ka likās - metam mieru un braucam uz Angliju vai Vāciju," stāsta uzņēmēja.
Nelielajā ražotnē, kas iekārtota bijušajā remontdarbnīcā, šobrīd salīdzinoši klusais periods. Tvertnēs gatavojas desmit dažādu šķirņu vīni, savukārt burciņās ap 40 dažādu veidu konservi. Kā teic Evija, tad Latvijas tirgū sāk palikt par šauru, tiekot domāts par eksporta iespējām, kas mazajiem uzņēmējiem bez nopietnām investīcijām gan esot gandrīz neiespējami.
"Pašlaik tiek klauvēts pie vairākām durvīm, redzēs kuras atvērsies. Man produkcija tiek jau eksportēta gan uz Vāciju, gan Angliju, tikai pavisam nelielos apjomos," priecājas Evija Kopštāle.
Runājot par nākotnes perspektīvām, Evija Kopštāle cer uz lielāku valsts atbalstu mazajiem uzņēmējiem, kas, tēlaini runājot, ir kā pamežs, no kura izaugt lieliem kokiem.