Kārlis Celms - ASV dzimušais šefpavārs: Latvija ir vieta, kur augt un attīstīties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

ASV dzimušais šefpavārs Kārlis Celms ir atgriezies savu vecvecāku dzimtajā zemē. Par spīti izaicinājumiem, ar ko nācies saskarties kopš pārcelšanās uz Latviju pirms 10 gadiem, Kārlis norāda, ka Latvijā ir iespējas. Daudz iespēju. 

To, ka Latvija ir iespēju zeme, apliecina arī šefpavārs Mārtiņš Sirmais, sakot, ka tas, kas ir iespējams Latvijā, nebūtu iespējams, piemēram, Sietlā, no kurienes Kārlis pārcēlies uz dzīvi Rīgā. Latvija ir vieta, kur augt un attīstīties.

Kārļa gadījumā tā bija uzdrīkstēšanās un izkāpšana ārpus komforta zonas, uz ko viņš aicina arī citus, mudinot nākt strādāt valstī, kas mums sirdī tuva. 

Viņš Latvijā pirmo reizi ieradās 1998.gadā, ēst gatavot sācis jau 15 gadu vecumā. Pēc Mārtiņa Sirmā uzaicinājuma Kārlis atgriezās Latvijā un nu jau 10 gadus aizraujas ar savai sirdij tīkamo - gatavo ēdienus un vienlaikus darbojas uzņēmējdarbības vidē. Viņa restorāns "Zoste" Berga bazārā ir izaicinājums strādāt Latvijā, nevis cilvēku blīvajā Sietlā.

Aicinājums ieguldīt Latvijā, vai tās būtu zināšanas, pieredze vai finanšu līdzekļi, ir vadmotīvs jūlija otrā nedēļā Rīgā notiekošajam 2.pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumam, kas Rīgā pulcēs ap 200 dalībnieku no 15 valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti