Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

VUGD depo iemītniekiem ļaus palikt līdz 1. jūlijam

Darbs dzimtajā novadā tīkamāks nekā lielpilsētā

Galdniekam Edgaram darbs dzimtajā Aizputē tīkamāks nekā lielpilsētā

Galdnieks un mēbeļu restaurators Edgars Balodis pēc aroda apguves Rīgā ilgi nav uzkavējies galvaspilsētā un atgriezies dzimtajā Aizputē, lai sāktu savu uzņēmējdarbību. Pirmie trīs darba gadi nelielajā darbnīcā ir pierādījuši, ka, neatlaidīgi strādājot, arī mazpilsētā var attīstīties.    

Gandrīz simtgadīgajā ēkā blakus Aizputes dzirnavu dīķim savulaik uzglabāts ledus, bijusi graudu noliktava. Uzņēmējs Edgars Balodis atzīst, ka galdniecības un restaurācijas darbnīcai šī esot pati labākā vieta.

Pēc Rīgas Amatniecības vidusskolas absolvēšanas un starptautiski atzīta galdnieka diploma iegūšanas, talantīgajam jaunietim bijušas visas iespējas, arī darbs ārvalstīs, taču viņa ceļš atvedis mājup.

“Atgriešanās Aizputē bija galvenais iemesls, jo es gribēju sākt savu lietu, un šeit es redzēju lielākas iespējas. Esmu ļoti priecīgs par šo ēku, ko iegādājos. Uzreiz tā ir cita atdeve, degsme un vēlme to darīt,” atzīst Edgars Balodis.

Ar mēbeļu restaurāciju un arī to izgatavošanu Edgars sācis aizrauties jau pamatskolas laikā, sava tēva darbnīcā. Šobrīd viņa rokās nonākušas 160 gadus vecas durvis no kāda Aizputes nama. Tām jau noņemti seši slāņi krāsas, lai turpinātu tās apstrādāt senajā tehnikā.

“Tā darbība ir tāda - karsē ar lineļļu, piesūcina, tad otrajā reizē visus maziņos defektus aizķitē, un tad krāso divreiz. Ir jādara lietas paralēli. Uz vienām durvīm strādājot, nekas labs nesanāks finansiālajā ziņā,” saka Edgars.

Cilvēki aizvien vairāk sākuši novērtēt senās koka lietas, cenšoties tās atjaunot vai radīt no jauna. Acīmredzami pieaudzis pieprasījums pēc koka logiem un durvīm, kuru izgatavošanā Edgaram tagad palīdz arī tēvs - galdnieks ar 30 gadu pieredzi.

“Šodien jau daudzas jaunas nianses, ko neesmu redzējis šeit, provincē strādājot,” atzīst Edgara tēvs Ilmārs Balodis.

“Tos darbus, ko mēs veicam kopā, es plānoju. To darbību, kā mēs darīsim, izrunājam kopā vai arī es paprasu, kā viņš to domā darīt. Katrā ziņā esmu iekšā tajā darba procesā, ko viņš dara,” saka Edgars Balodis.

Jaunais uzņēmējs atklāj, ka ar laiku vēlētos nelielo darbnīcu attīstīt par ražotni, kurā strādātu uzticami sava aroda meistari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Cilvēkstāsti
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti