«Emmy» balvas ieguvējs Jānis Janavs: Darbā svarīgs ir katrs sīkums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Iekārtojot televīzijas studiju, svarīga ir katra nianse, jo nepareizi izmantota detaļa var sabojāt visu kopējo iespaidu, intervijā LTV raidījumam „Viss notiek” saka dizainers, televīziju studiju veidotājs un „Emmy” balvas ieguvējs Jānis Janavs.

Viņš ir ceturtais latvietis, kurš saņēma „Emmy” balvu. Tiesa, pirms triumfa brīža Janavs augstajai balvai bija nominēts septiņas reizes.

Prestižo balvu viņš saņēma par izcilu mākslinieciskā noformējuma izveidi telekompānijas FOX realitātes šovam “MasterChef”. Kopumā viņš ir radījis daudzus noformējumus pazīstamiem televīzijas raidījumiem slavenos kanālos. Janavs stāsta, ka laikā, kad tiek būvēta skatuve, esot jāpārdomā vissmalkākās nianses. Nepareizi izmantota detaļa, piemēram, gaismas izmantošana var sabojāt koptēlu.

Janavs ir ASV latvietis. Dzimis un audzis Losandželosā. Savā pašreizējā profesijā nokļuvis zināmā mērā nejauši. Kad ieguvis maģistra grādu arhitektūrā, Losandželosā bijusi liela nekustamo īpašumu krīze. Tāpēc uzaicināts iekārtot studiju televīzijas raidījumiem, kas izdevies labi un tādēļ uzaicināts šajā darbā strādāt arī turpmāk.

Janavs atminas, ka brīdī, kad devies pēc balvas, viņš skatījies uz zāles grīdu un novērtējis, cik labi tā ir izveidota. Tikai pēdējā brīdī attapies, ka ir jāsaka uzruna. „Tas ir tāds lepnums. Es nevaru izteikties ne latviešu valodā, ne angļu valodā,” par sajūtām, saņemot balvu, saka Janavs.

Attiecībā uz savu latvietību, viņš atzīst, lai arī ne bieži, bet tomēr brauc uz Latviju. Taču tieši vecāki viņam iemācījuši latviešu valodu, darba tikumu un arodu. „Es iemācījos latviešu valodu pirms angļu valodas,” norādīja Janavs.  Arī par saviem bērniem viņš izsaka cerību, ka viņi atradīs amatu, kas viņiem patiks tikpat ļoti, cik Janavam savs darbs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti