"Jēkabpils novadā jebkur var atrast piemērotu vietu augļu dārzam," uzsvēra Zībergs. Vienlaikus pilnīgi visu apstādīt ar ābelēm nevar, jo ir arī nepiemērotas vietas, kurās tās ātri izsals. Savu saimniecību viņš iekārtojis vecvectēva mājās.
"Šīs ir mana vecvectēva mājas, iegūtas kā jaunsaimniecība.
Toreiz pieteicās vienkārši un lozēja, kuram kura saimniecība. Tā sanāca, ka 16 hektāri bija vecāsmātes tēvam, un tur blakus, kur ābeļdārzs, tur atkal 16 hektāri bija mana vectēva tēvam," Zībergs stāstīja.
Lai gan uzaudzis Jūrmalā, katru vasaru viņš dzīvoja pie vecvecākiem. Bērnības atmiņās spilgti iespiedies ilgais un putekļainais ceļš sabiedriskajā transportā, kas bijis milzīgs pārdzīvojums. Saimnieks atzina, ka arī lauku darbi ne visai gājuši pie sirds.
"Vecāmāte bija toreiz kolhozā brigadiere, un viņai arī piešķīra kaut kādas biešu vagas garās izravēt, un, ja tevi, sīko pirmklasnieku, ieliek ar kapli saulē, putekļos un tev tās bietes ir jāravē, tas nav nekas patīkams."
"Dārzkopība, augļkopība iepatikās, tieši Bulduros mācoties, jo mums bija izcili skolotāji," viņš piebilda.
Zībergs skaidroja, ka šobrīd lielākais darbs pie ābelēm ir zaru izgriešana un ražas novākšana. Raža tiek realizēta skolu programmā "Piens un augļi skolai", ir arī uzpircēji no Daugavpils tirgus, āboli tiek vesti arī uz tirgu Rīgā, tirgoti vietējos veikalos un no pašas saimniecības.
Saimnieks gatavo arī dažādu ogu un augļu vīnu, ko nogaršot var vīna degustācijās, kas notiek Gārsenes pilī un dabas takās. Zināšanas par vīna darīšanu caur tēvu un vectēvu Zībergs pārņēmis no sava vecvectēva, kurš savulaik Ogrē atvēris pirmo krogu.
"Man patīk eksperimentēt, visādi kombinēt, un vispār es tā paskaitīju, ka 40 dažādus vīnus esmu taisījis, bet, ja man nepatīk, tad uztaisu tikai vienreiz," viņš atzina.
Vieni no interesantākajiem vīniem eksperimentu nolūkā tiek darināti no bietēm un tomātiem. "Bietes ir saldenas, viņām ir cukurs klāt kaut cik. Pirmajā gadā tas bija tumši sarkans un bija izteiktāka bietīšu garša, bija negaršīgāks. Tagad tas jau ir otrā gada vīns, un es domāju, tas garšīgāks vairs nepaliks, izdzersim," norādīja Zībergs.
Savukārt tomātu vīns atkārtoti tiek taisīts jau vairākus gadus, jo ir garšīgs, turklāt degustācijās neviens parasti nevar uzminēt, ka tas gatavots no tomātiem, stāstīja saimnieks.