Dienas ziņas

Krievijai domātās ES sankcijas Latvijai var maksāt 10% IKP

Dienas ziņas

Bodītes slēgtas, bet "spaisu" sērga turpinās

Bērzu sulas pārtop dzirkstošā dzērienā

Bērzu sulas pārtop dzirkstošā dzērienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar pavasarīgi siltā laika iestāšanos arī Vidzemē sācies bērzu sulu tecināšanas laiks. Smiltenes novada Brantu pagastā izveidots uzņēmums “Kainaiži”, kas tik pazīstamajam un veselīgajam dzērienam piešķir mazliet citu garšu - ražo dzirkstošās bērzu sulas.

Šis būs jau trešais pavasaris, kas Labanovsku ģimenei paies intensīvā darbā, jo Latvijas tirgus jau iepazīts, un ir mērķis ar bērzu sulām doties tālāk pasaulē.

Šogad savu lauku māju apkārtnē Ervins Labanovskis plāno ieurbt 200 bērzus un savākt ap 15 tonnām sulu. Šis būs pirmais gads, kad ražošanas apjomi būs tik lieli, jo sākotnēji pavisam mazajam ģimenes uzņēmumam panākumi bijuši pietiekami labi, lai domātu par tā attīstīšanu.

Īpašā recepte ir Ervina vecāku radīta, sīkumos viņš to neatklāj, bet princips ir līdzīgs kā šampanieša ražošanā – savāktā sula tiek pildīta pudelēs un ar laiku pārtop dzirkstošā dzērienā.

Ervins un viņa sieva Līvija sulu tecēšanas laiku lielākoties pavada laukos, taču nedēļu nogalēs pievienojas arī pārējā ģimene un tad rit intensīvs darbs, sulas tiek pildītas pudelēs, noglabātas. Līvija stāsta, ka sākotnēji bijis grūti iedomāties, kā no darba dzīves Rīgā pārslēgties uz ikdienu laukos, tomēr tas izrādījies pat labāk nekā gaidīts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti