«Vēsturisko parku un dārzu dienās» aicina pievērsties muižu virtuves dārziem

Latvijas Piļu un muižu asociācija rīko tradicionālās "Vēsturisko parku un dārzu dienas", un šajās brīvdienās visi aicināti pievērsties muižu virtuves dārziem – tiem ir bijusi liela nozīme virtuves kultūras attīstībā. Pārsvarā viss, kas ticis celts galdā, bijis pašu audzēts.

Latvijas Piļu un muižu asociācijas izpilddirektors Armands Muižnieks
00:00 / 00:30
Lejuplādēt

Asociācijas izpilddirektors Armands Muižnieks par garšaugu popularitāti skaidroja: "Protams, ka muižu virtuvēs izmantoti gan vietējie, senie augi, gan tie, kas ir ievesti no ārzemēm. Kaut vai tie paši mežloki, lakši un tamlīdzīgi. Tie, protams, izmantoti gan kungu galdā, gan strādnieku, zemnieku galdā jau arī tajos senajos laikos, 18. un 19. gadsimtā. Protams, tādi garšaugi kā dilles, puravi, selerija un tamlīdzīgi – tie ir ienākuši vēlāk un līdz mūsdienām tiek izmantoti plaši un daudz."

Dārzus apskatīt piedāvā Kazdangas pils un muižas parks, Jaunauces pils, Alūksnes Jaunā pils, Popes muiža, Vecauces muiža, Vilces muiža, Strazdes muiža, Padures muiža, Jaunmoku pils, Cesvaines pilsmuiža, Ārendoles muiža, Ungurmuiža, Durbes pils, Lielplatones muiža, Dobeles pils.

Vairāk informācijas par konkrētiem objektiem ir katras vietas interneta vietnē  vai "Facebook" kontā, vai arī vietnē pilis.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt