Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Ceļotājs" vadītāja Asnate Ziemele intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Mājas kafejnīcu dienu konceptu raksturoja ne tikai kā iespēju garšīgi paēst: "Ir saimnieki, kuri savā sētā vēlas uzņemt viesus vai vismaz vēlas pamēģināt, kā tas ir – kļūt par viesmīli vai šefpavāru uz vienu vai divām dienām. Viņi piedāvā savas ģimenes īpašos ēdienus: gan plātsmaizes, gan, kā teica viena saimniece, – "latviešu galda pavēlnieku rosolu", gan pusdienas ar pieciem dažādiem ēdieniem. To visu var nobaudīt mājas kafejnīcās, kas neatrodas blakus ierastajām tūristu takām."
Mājas kafejnīcas koncepts simbolizē sirsnīgumu, kas sliecas tālāk par ierastajām tūrisma un viesmīības robežām.
"Kad Latvijas novadiem ierosinājām šo ideju, atsaucība bija neticami liela. Jau no 10. jūlija katrā nedēļas nogalē kāda lauku saimniecībā organizēja mājas kafejnīcu.
Runājot par epidemioloģisko drošību, visās kafejnīcās līdz pat oktobra sākumam maltītes tiek pasniegtas ārā, uz galdiem, kas veidoti no siena ķīpām, koka bluķīšiem, paletēm. Epidemioloģiskais risks ir samazināts līdz minimumam, un kopš pavasara ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru esam organizējuši apmācību seminārus, kā pareizi uzņemt viesus, kādas prasības jāievēro, esam daudz darījuši, lai viss būtu droši," uzsvēra Ziemele.
Lai nebūtu liekas drūzmēšanās, Asnate Ziemele ieteica pirms došanās uz kafejnīcu pieteikt vizīti, jo ne visās ir saimnieki uzņēmēji un varbūt nedaudz jānogaida.
"Taču sirsnība ņem pārsvaru pār profesionālismu," Ziemele piebilda.