Vēsturiskā Īrijas ostas pilsēta Golveja ir viens no nozīmīgākajiem īru valodas centriem valstī. Pilsēta gan atpazīstama ne tikai ar seno un bagāto kultūras vēsturi. Tā atrodas pie Atlantijas okeāna, un Golvejas līcis jau izsenis pasaulē zināms kā viena no labākajām austeru ieguves vietām. Nelielā upes ietekas vietā austeres dzīvojušas jau vairāk nekā 4000 gadu. Tur Maikls Kellijs, iegrimstot ledainā ūdenī, ievāc mīkstmiešus ģimenes uzņēmumam. Viņš ir viens no 130 līdzīgiem uzņēmējiem, kas nodarbojas ar šādu biznesu.
"Šeit savienojas kaļķakmeņi ar kūdras purviem. Paralēli vēl līcī ietek upe. Kopumā tas ir labs sāļā un saldūdens savienojums. Tiek iegūta īpaša, unikāla austeres garša," stāstīja Kellijs.
Kādreiz austeres baudīja nabadzīgākie sabiedrības iedzīvotāji, bet mūsdienās tās ir ekskluzīvs produkts, kas tiek celts galdā greznās svinībās.
Lielākā daļa Golvejas līcī audzēto austeru vēlāk tiek eksportētas uz Franciju. Daudzas nonāk arī Dublinā un Londonā. Bet arī Golvejā ir grezni restorāni, kur iespējams baudīt gardos gliemjus.
"Austeres ir tik labas, jo laikapstākļi ir slikti. Domāju, ka lietus un citi šai vietai raksturīgie laikapstākļi rada tīru ūdens vidi. Līdz ar to arī austeres ir tīras," sprieda šefpavārs Džeipī Makmeihons.
Golvejā kopš 1954. gada katru gadu arī norisinās Golvejas starptautiskais Austeru un jūras velšu festivāls, kas piesaista simtiem cilvēku. Plānots, ka šogad Eiropas kultūras galvaspilsētu apmeklēs daudzi tūristi.