No svētku mēģinājuma hospitalizēti 17 bērni; kopumā svētkos palīdzība sniegta 500 dalībniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdienas, 11. jūlija, vakarā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā medicīniskā palīdzība sniegta vairākiem desmitiem bērnu, svētdien informēja svētku rīkotāji. Tikmēr svētku dalībnieki sūdzas par informācijas trūkumu saistībā ar oficiāli atcelto, tomēr notiekošo svētku gājienu.

Šonedēļ svētku laikā mediķi palīdzību snieguši aptuveni 500 bērniem, bet noģībušo skaits ir aptuveni 200. Pasākuma rīkotāji gan uzsver, ka šajā bērnu skaitā ir arī tie, kuriem bijis nepieciešams uzlīmēt kādu plāksteri vai sāpējusi galva.

17 bērni sestdienas vakarā tika hospitalizēti, un deviņi no viņiem šorīt aizvien atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, taču bez nopietnām veselības problēmām. 

Arī naktī uz svētdienu skolās, kur izmitināti svētku dalībnieki, medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama vēl 32 bērniem.

Pasākuma rīkotāji aicina bērnus, viņu vecākus un koordinatorus pirms noslēguma koncerta izvērtēt katra bērna veselības stāvokli, kā arī paēst siltas pusdienas.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile svētdienas rītā medijiem skaidroja, ka sestdien ārkārtas sēdē balsis par gājiena atcelšanu dalījušās pusi uz pusi un viņai piederējusi izšķirošā balss lēmumā. Viņa atzina, ka ne rīkotāji, ne dalībnieki iepriekš nebija pieredzējuši līdzīgu situāciju.

„Neatceļot gājienu, mēs tika turpinātu šo pārguruma spirāli, jo iemesls bija pārgurums,” skaidroja ministre.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vēstīts, ka sestdienas vakarā svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā saļima vairāki desmiti bērnu, un mēģinājums tika pārtrauks. Ne mediķi, ne svētku rīkotāji sestdien vēl neatklāja precīzu bērnu skaitu, kuriem bija nepieciešama palīdzība. Tikmēr Mežaparka estrādē valdīja satraukums, un sociālajos tīklos cilvēku ziņoja par daudziem desmitiem ģībušu bērnu.

Situācija ar bērnu veselību oficiāli tiek skaidrota ar nedēļas laikā sakrāto nogurumu un neierasti intensīvo slodzi.

Vēlā sestdienas vakarā tika paziņots, ka svētdien plānotais gājiens atcelts. Savukārt agrā svētdienas rītā tika ziņots, ka svētku dalībniekiem netiks liegts doties gājienā pēc pašu iniciatīvas un visi iecerētie satiksmes ierobežojumi paliek spēkā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti