Ar ministru lēmumu nosaka nākamo Dziesmu svētku laiku - 2018.gada jūlija pirmo nedēļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, nolēmusi valdība.

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs informēja, ka līdz 2016.gada decembrim sadarbībā ar svētku sagatavošanā iesaistītajām pusēm plāno sagatavot svētku pasākumu plānu un māksliniecisko programmu, kā arī izvērtēt svētku pasākumiem piemērotākās norises vietas.

Tuvākajā laikā plānots izveidot svētku Rīcības komiteju, kuras sastāvā būs svētku rīkošanā iesaistīto ministriju, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Rīgas domes un citu institūciju, kuras iesaistītas Dziesmu un deju svētku sagatavošanā un norisē, pārstāvji.

Nākamie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.  Latvijas valsts simtgades svinības norisināsies piecu gadu periodā no 2017.gada aprīlim līdz 2021.gada janvārim, aptverot galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus. 

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētku deju lieluzveduma režisors būs Elmārs Seņkovs, mākslinieciskie vadītāji Jānis Purviņš un Jānis Ērglis, kā arī scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Ņemot vērā 2015. gada Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pieredzi, gatavojoties 2018.gadā paredzētajiem Vispārējiem dziesmu un deju svētkiem, to rīkotāji lielāku uzmanību sola pievērsīs drošības jautājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti