Pilna doma

Iniciatīva Pilna Doma tiek realizēta jau 3. gadu.

Iniciatīva Pilna Doma tiek īstenota kopš 2017.gada. Medijpratības lekcijas 2019.gadā slaveni žurnālisti vadīja 46 Latvijas skolās, tās apmeklēja vairāk nekā 2200 skolēnu.

Pilna Doma ir Baltijas Mediju izcilības centra iniciatīva ar British Council un ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

Pilna doma

LSM tests: Pārbaudi savu medijpratību!
LSM tests: Pārbaudi savu medijpratību!
Uzzini, cik labi tu spēj atšķirt ziņas no reklāmām, politiķus no kaķiem un faktus no pārliecības. Izvēlies pareizo atbildi no trim variantiem. 
Plastmasas maisiņu patēriņš Grobiņā nesamazinās
Plastmasas maisiņu patēriņš Grobiņā nesamazinās

Lai gan Latvijai tāpat kā pārējām Eiropas Savienības (ES) valstīm jāsamazina plāno plastmasas maisiņu patēriņš, realitātē tas pagaidām nenotiek, turklāt liela daļa izmantoto maisiņu joprojām nonāk nevis pārstrādē, bet atkritumu kalnā. To secinājuši Grobiņas ģimnāzijas jaunieši, mediju pratības projekta “Pilna doma” ietvaros veicot pētījumu savā pilsētā.

Skolēni par aizsardzības mācību: Tikai ne obligāti
Skolēni par aizsardzības mācību: Tikai ne obligāti

Valsts aizsardzības mācību, ar kuru jau tuvākajos gados amatpersonas iecerējušas papildināt skolēnu mācību saturu, paši jaunieši uztver atturīgi, liecina Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas audzēkņu pētījums projektā “Pilna doma”. No aptaujātajiem 180 vidusskolēniem tikai 19% uzskata, ka valsts aizsardzības mācībai skolās jābūt obligātai. 72% domā, ka to varētu ietvert mācību saturā, taču tikai kā izvēles priekšmetu, bet pārējie 9% neko tādu skolā vispār nevēlas redzēt.

Dricānos pļavas vidū uzbūvēta skrituļošanas rampa
Dricānos pļavas vidū uzbūvēta skrituļošanas rampa

Rēzeknes novada Dricānu pagastā ar pašvaldības atbalstu iegādāta skrituļošanas rampa, taču tam paredzētajam mērķim izmantota tikpat kā netiek. Dricānu vidusskolas audzēkņi centušies noskaidrot, kāpēc tā. Viņu sagatavotais sižets atzīts par vienu no uzvarētājiem mediju pratības projektā vidusskolēniem “Pilna doma” , kā partneris ir arī portāls lsm.lv.