Kristiāns Girvičs: Vācijas kapitulācija atnes jaunu futbola ēru
Kristiāns Girvičs: Vācijas kapitulācija atnes jaunu futbola ēru
Futbola trešdiena mums dāvāja vienu no visu laiku lielākajām Pasaules kausu sensācijām – Vācijas valstsvienība ar 0:2 zaudēja Dienvidkorejai, pirmo reizi vēsturē nespējot pārvarēt grupu turnīra barjeru. Savukārt ceturtdien jaunas drāmas varam sagaidīt H grupā, kur uz divām astotdaļfināla biļetēm pretendē trīs izlases – Kolumbija ar Senegālu tiksies savā starpā, bet Japāna spēlēs ar jau cerības zaudējušo Poliju. Toties vakarā savā starpā pirmo vietu G grupā izspēlēs Beļģija ar Angliju, kas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas mačos, un daudzi jau rēķina, ka abām komandām pat ir izdevīgāk zaudēt.
Pasaules kausa īpašniece Vācija pēc zaudējuma Dienvidkorejai dodas mājās
(papildināts)
Pasaules kausa īpašniece Vācija pēc zaudējuma Dienvidkorejai dodas mājās (papildināts)
Pirms četriem gadiem Pasaules kausu ieguvusī Vācijas izlase trešdien Kazaņā ar 0:2 zaudēja Dienvidkorejas futbolistiem un atvadījās no finālturnīra jau grupas kārtas izskaņā. Grupā pēdējā vietā palikušās Vācijas neveiksme nozīmē, ka no F apakšgrupas izslēgšanas turnīrā tika arī Meksika, kas paralēlā mačā zaudēja zviedriem.
Kristiāns Girvičs: Pēc Argentīnas izglābšanās kārta Vācijai un Brazīlijai
Kristiāns Girvičs: Pēc Argentīnas izglābšanās kārta Vācijai un Brazīlijai
Pēc otrdienas Argentīnas drāmas trešdien Pasaules kausa finālturnīrā jautājums par iekļūšanu izslēgšanas mačos jārisina abām čempionāta titulētākajām valstsvienībām – Brazīlijai un Vācijai. Vispirms plkst. 17 laukumā dosies F grupas komandas – vāciešiem, lai tiktu tālāk, ir jāuzvar Dienvidkorejas izlase, bet vēl niknāka cīņa gaidāma Meksikas un Zviedrijas mačā. Savukārt vakarā E grupā brazīliešiem, lai iekļūtu astotdaļfinālā, pietiek nopelnīt vienu punktu spēlē ar Serbiju, bet Šveices izlase vēl tiksies ar Kostariku.
Islande piekāpjas Horvātijai un noslēdz dalību Pasaules kausa finālturnīrā
Islande piekāpjas Horvātijai un noslēdz dalību Pasaules kausa finālturnīrā
Rostovā pie Donas otrdien, 26.jūnijā, spraigā un emocijām bagātā spēlē Horvātija ar rezultātu 2:1 uzvarēja Islandes izlasi, izgaisinot mazās valsts cerību uz Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālu. Horvātija, lai gan spēlēja ar nomināli vājāko sastāvu, tomēr spēja pierādīt, ka pelnīti ir D grupas līdere.
A grupa P
Urugvaja URU
9
Krievija RUS
6
Saūda Arābija KSA
3
Ēģipte EGY
0
B grupa P
Spānija ESP
5
Portugāle POR
5
Irāna IRN
4
Maroka MAR
1
C grupa P
Francija FRA
7
Dānija DEN
5
Peru PER
3
Austrālija AUS
1
D grupa P
Horvātija CRO
9
Argentīna ARG
4
Nigērija NGA
3
Islande ISL
1
E grupa P
Brazīlija BRA
7
Šveice SUI
5
Serbija SRB
3
Kostarika CRI
1
F grupa P
Zviedrija SWE
6
Meksika MEX
6
Koreja KOR
3
Vācija GER
3
G grupa P
Beļģija BEL
9
Anglija ENG
6
Tunisija TUN
3
Panama PAN
0
H grupa P
Kolumbija COL
6
Japāna JPN
4
Senegāla SEN
4
Polija POL
3