Kultūras ziņas

Jauno teātra profesionāļu protesti

Kultūras ziņas

Kates Krolles ticības simboli "Arsenālā"

Valmieras teātris uz Rīgu ved 7 izrādes

Valmieras teātris uz Rīgu ved septiņas izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 6. līdz 31.augustam ar septiņām jaunākajām izrādēm Rīgā  viesosies Valmieras drāmas teātris.

Valmieras teātris izrādes spēlēs Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, kā arī teātra mājā "Zirgu pasts".

Skatītāju vērtējumam tiks piedāvātas piecas šīs sezonas pirmizrādes: Maksima Gorkija "Dzimta" ("Vasa Žeļeznova"), Borisa Pasternaka "Doktors Živago", Ēriha Marijas Remarka "Triumfa arka", Džonija Logana "Sarkans" un Harolda Pintera "Siltumnīca", kā arī divi iepriekšējo gadu iestudējumi, kas izpelnījušies īpašu skatītāju atzinību - Mihaila Bulgakova "Zojkina kvartira" un Rūdolfa Blaumaņa "Raudupiete".

Viesizrādes sāksies Dailes teātra Mazajā zālē, kur 6., 7. un 8.augustā būs skatāma izrāde "Dzimta" ("Vasa Žeļeznova") Feliksa Deiča režijā. Lugas centrā kuģniecības īpašniece Vasa (Māra Mennika), kura aiz cietās ārienes slēpj savu nepiepildītās dzīves drāmu.  

Šajā pašā spēles laukumā 30. un 31. augustā tiks rādīta "Triumfa arka" Vara Braslas dramatizējumā un iestudējumā. Parīzes atmosfēra brīdī, pirms Francijā ienāk nacisti - uz šī fona norisinās divu bēgļu, ķirurga Ravika (Mārtiņš Liepa vai Kārlis Freimanis) un aktrises Žoannas (Elīna Vāne), jūtas un likteņi.

Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 10. un 11.augustā skatītāji varēs novērtēt Borisa Pasternaka Nobela prēmiju ieguvušā romāna "Doktors Živago" skatuves versiju Indras Rogas tulkojumā, dramatizējumā un režijā. Caur dzejnieka un ārsta Jurija Živago (Kaspars Zāle) dzīves un mākslas prizmu atklājas ne vien kādas valsts, bet vesela laikmeta sabrukums, kuram pretoties spēj tikai gara spēks.

16. un 17.augustā Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē būs skatāma izrāde "Raudupiete" Elmāra Seņkova režijā, kas saņēmusi "Spēlmaņu nakts" balvas trīs nominācijās - Gada aktrise (Elīna Vāne), Gada latviešu autora darba iestudējums un Gada scenogrāfs (Reinis Dzudzilo).

24. un 25.augustā tiks rādīta Mihaila Bulgakova "Zojkina kvartira" ("Zojas dzīvoklis"). Lugas notikumi risinās piecus gadus pēc Krievijas revolūcijas. Neskatoties uz padomju ierēdņu prasībām "sarūmēties", uzņēmīgā Zoja Deņisovna Peļc’ (Ieva Puķe) ir izmanījusies paturēt savu skaisto dzīvokli. Tas kļūst par Zojas peļņas avotu, lai viņa kopā ar mīļoto cilvēku varētu tikt prom no pēcrevolūcijas ikdienas. Taču tajā mīt un pēc šī dzīvokļa kāro arī citi, palaikam visai dīvaini un mistiski spēki.

Teātra mājā "Zirgu pasts" tiks spēlēti divi jaunākie Valmieras teātra iestudējumi. 16., 17. un 19.augustā būs skatāma izrāde "Sarkans", kas stāsta par Daugavpilī dzimušā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pārstāvja Marka Rotko (Tālivaldis Lasmanis) gleznām, bērnību un izvēlēm. Iestudējuma režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs.

21. un 22. augustā būs skatāma izrāde "Siltumnīca" Jāņa Znotiņa režijā. Birokrātijas detektīvstāsts par slēgtu iestādi - tiklab atpūtas namu, kā cietumu, kurā pacientiem nav vārdu, vien kārtas numuri.

Uz Valmieras drāmas teātra viesizrādēm Rīgā biļetes gan ir teju izpārdotas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti