Kultūras ziņas

Marina Rebeka – "Marija Stjuarte"

Kultūras ziņas

"Porgijs un Besa" skanēs Cēsīs un Liepājā

Valmieras teātris sāk 94. sezonu

Valmieras teātris sezonu sāk ar vasaras festivālu; būs deviņi jauniestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmieras teātris, sākot jauno sezonu, šīs nedēļas nogalē skatītājus priecēs ar vērienīgu un ambiciozu projektu – Valmieras vasaras teātra festivālu, bet pirmais jauniestudējums uz teātra skatuves pirmizrādi piedzīvos 30. septembrī.

Iepazīstoties ar plānotajiem jauniestudējumiem, jāizceļ Valmieras teātra sezonas piedāvātie akcenti, kas vistiešāk raksturo repertuāra izvēli.

Teātrī atgriežas aktieru ļoti gaidītā režisore Māra Ķimele, kura iestudēs pēckara Vācijas ģēnija – režisora Rainera Vernera Fasbindera darbu “Bailes saēd dvēseli”, kurā galvenie varoņi ir pusmūža vācu apkopēja un jauns viesstrādnieks no Marokas.

„Pagājušā sezonā Mārtiņš Eihe ar “Smaržo sēnes” uzlika tādu sociālā teātra piesitienu. Māra Ķimele ar šo savu “Emmiņas laimi” turpinās šo tēmu. Teātrim ir jārunā par aktuālajām tēmām,” saka Valmieras teātra direktore Elita Sniedze.

Lai piesaistītu teātrim jaunus skatītājus, daudz uzmanības Valmieras teātris šogad nolēmis veltīt bērnu un jauniešu izrāžu iestudējumiem. „Tas Jaunatnes teātra trūkums ir ļoti manāms, jo ir pilnīgi skaidrs, ja vecāki neaizvedīs un skolotāju tas neinteresē, tad bērns pēc tam teātrī iekļūst tad, kad viņam jāved meitene uz randiņu un gribas izrādīties, ka viņš ir intelektuāls,” saka Sniedze.

„Es domāju, ka tas varētu būt Valmieras teātra viens no tādiem nākotnes pagrieziena punktiem, jo ir pilnīgi skaidrs, ka izrādes bērniem, jauniešiem, ir ļoti vajadzīgas,” piebilst Sniedze.

Ar debiju režijā Valmieras teātrī sevi pieteiks aktrise Inese Pudža, Mazajā zālē iestudējot Augusta Strindberga “Pelikānu”.

Bet viena no košākajām izrādēm ar „MAREUNROL’S” kostīmiem un Jēkaba Nīmaņa mūziku ieplānota gada nogalē – režisors Reinis Suhanovs iestudēs klasiku – Šarlotes Brontē slaveno romānu “Džeina Eira”. Kopumā Valmieras teātris jaunajā sezonā ieplānojis deviņus jauniestudējumus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti