Valmieras teātrī top Mihaila Bulgakova «Meistars un Margarita»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valmieras drāmas teātrī darbu pie Mihaila Bulgakova romāna "Meistars un Margarita" iestudējuma sākusi režisore Indra Roga. Pirmizrādi tas piedzīvos 2.oktobrī.

"Meistars un Margarita" gaidāms kā savdabīgs turpinājums izrādei "Zojkina kvartira" ("Zojas dzīvoklis"), ko Valmieras teātris vēl nupat viesizrādēs Rīgā nospēlēja pēdējo reizi un kas vairāku gadu garumā izpelnījās skatītāju atsaucību.

"Zojas Peļc’ dzīvoklis ir atbrīvojies. Tajā ievācas Volands (Jānis Znotiņš) ar savu svītu. Viņš ieradies Maskavā, lai tiktos ar Meistaru (Ivo Martinsons), kurš sarakstījis romānu par divtūkstošgadu seniem notikumiem Jerušalajimā, bet viņa mīļoto Margaritu (Elīna Vāne) padarītu par savas Pavasara balles karalieni. Katrs saņem pēc nopelniem," iestudējuma noskaņu ieskicē režisore un dramatizējuma autore Indra Roga.

Izrādes radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfe Inga Raudinga, komponists Emīls Zilberts, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, videomākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis, vokālais pedagogs Maksims Ļaščenko.

Lomas izrādē atveido Jānis Znotiņš, Ivo Martinsons, Elīna Vāne, Imants Strads, Tālivaldis Lasmanis, Mārtiņš Meiers, Kārlis Neimanis, Rihards Jakovels, Ieva Puķe, Krišjānis Salmiņš, Januss Johansons, Ingus Kniploks, Kārlis Freimanis, Ivars Vanags, Arnolds Osis, Ģirts Rāviņš, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Inese Pudža, Mārtiņš Liepa, Māris Bezmers, Rūta Dišlere, Ilze Lieckalniņa un Oskars Morozovs.

Iestudējuma "Meistars un Margarita" pirmizrāde notiks 2.oktobrī, nākamās izrādes būs skatāmas 2., 3., 4. un 24.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti