«Teātrim TT» jauna izrāde – kriminālstāsts «Minga rēgi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Vecrīgas klubā „Depo” 24. aprīlī pirmizrādi piedzīvos jauna izrāde – "Teātra TT" kriminālstāsts „Minga rēgi”, kura pamatā ir Rūdolfa Minga scenārijs „Ļaunuma atspulgs”.

Izrādes režisors ir Lauris Gundars, savukārt lomas atveido Latvijas Kultūras akadēmijas 2013.gada izlaiduma aktieru kursa studenti – Laura Zunda, Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis.

Rūdolfu Mingu (Miķelsonu) – puisi, kurš ar apbrīnojamu mērķtiecību veido filmas un par kuru uzņemta godalgotā dokumentālā filma „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?” – visa Latvija pazīst jau vairākus gadus. Taču Rūdolfs nav apstājies un turpina strādāt, veidojot jaunu filmu pēc paša sarakstīta scenārija – „Ļaunuma atspulgs”.

„Minga rēgos” gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu un to, ko nodarījuši paši sev. Kā tikt ar šo dzīvi galā pašiem, ja tuvumā nav neviena, kam atklāt savas problēmas? Stāsts ir mazpilsētas jaunatnes dzīves atspulgs, kuru pats tās autors ir pacietīgi pētījis.

„Uzskatu to par stāstu, kas ir aktuāls mūsdienās un aktuāls man. Jutu, ka par to jāuzraksta, tas jāizdzīvo, lai varbūt es pats varētu rast atbildi, kādēļ ir tieši tā, kā ir,” stāsta Rūdolfs Mings, izsakot cerību, ka arī izrādes skatītājiem kļūs izskaidrojamas lietas, kas ir šajā darbā.

"Minga rēgi" tiks izrādīti Vecrīgas klubā „Depo”, kur "Teātris TT" savulaik iestudēja populāro un daudzkārt godalgoto Ansela Kaugera lugu "Artis klusē, Alise klusē" - romantisku un reizē skaudru stāstu par tikpat jauniem ļaudīm, kādus skatītājs sastaps arī "Minga rēgos".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti