Rīta Panorāma

Intervija ar Valdi Dombrovski

Rīta Panorāma

Mirage Jazz Orchester svin 10 gadu jubileju

Intervija ar Ojāru Rubeni

Rubenis: Arī mūsu jaunie režisori iedveš jaunu vēsmu teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laikā, kad Latvijas Nacionālajā teātrī strādā viesrežisori, teātris „uzvelkas labā ritmā” un tas ir ļoti svētīgi, jo iedveš kādu citu vēsmu, taču arī pašmāju jaunie režisori spēj iedvest šo vēsmu, uzskata teātra direktors Ojārs Rubenis.

„Kopumā mums šogad ir kādi seši viesrežisori,” Latvijas Televīzijas raidījumša „Rīta Panorāma” atklāj Rubenis, pieminot Kirilu Serebreņņikovu, poļu režisoru Andžeju Bubeņu un projektā „Šengenas zonas spožums un posts” iesaistītos viesrežisorus.

„Šengenas zonas spožums un posts” būs Latvijas Nacionālā teātra un „Rīga 2014” kopprojets. Tā ietvaros tiks iestudētas četras izrādes – „Noķert RABIT” Juliana Hecela (Vācija) režijā, „Spožums un posts” Marsijas Lancas (Portugāle) režijā, „Eiro Vīzija” Vida Bareika (Lietuva) režijā un „Republika” apvienības "Kviss búmm bang" (Islande) režijā.

Viesrežisoru darbs teātrī prasa no aktieriem un pārējā personāla lielu koncentrēšanos. Pēc Rubeņa domām, laikā, kad strādā viesrežisori, teātris „uzvelkas labā ritmā” un tas ir ļoti svētīgi, jo iedveš kādu citu vēsmu. Arī pašmāju  jaunie režisori spēj iedvest jaunas vēsmas, uzskata Rubenis.

Jau ziņots, ka no otrdienas, 16.septembra, līdz nedēļas nogalei Nacionālajā teātrī notiks Kirila Serebreņņikova vadītā Maskavas Gogoļa centra viesizrādes.

Skatītājiem būs iespēja redzēt divus iestudējumus: Kirila Serebreņņikova un franču režisora Dāvida Bobē kopdarbu "Metamorfozes", kas jau izpelnījies augstu atzinību viesizrādēs Francijā, kā arī Latvijas režisora Vladislava Nastavševa veidoto "Mēdeju", kurā galveno lomu atveido Guna Zariņa. Gogoļa centrs Maskavas kultūras kartē izceļas ar moderniem un neordināriem iestudējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti